Florin Andone: Îmi doresc ca naţionala României să nu mai treacă prin meciurile de baraj

Florin Andone, atacantul echipei Deportivo la Coruna, a declarat într-un interviu acordat cotidianului spaniol AS, că echipa naţională a României are ca obiectiv câştigarea grupei E din preliminariile la Campionatul Mondial de peste doi ani, care se va desfăţura în Rusia.

233 afișări
Imaginea articolului Florin Andone: Îmi doresc ca naţionala României să nu mai treacă prin meciurile de baraj

Florin Andone: Îmi doresc ca naţionala României să nu mai treacă prin meciurile de baraj

Florin Andone a fost titular în meciul cu Muntenegru din preliminariile Campionatului Mondial, încheiat la egalitate, scor 1-1, pe Cluj Arena. Atacantul în vârstă de 23 de ani a dezvăluit obiectivul naţionalei pregătite de germanul Christoph Daum.

”La echipa naţională a fost bine. Am jucat 70 de minute şi echipa a dominat, chiar dacă am făcut doar egal. Scopul nostru este să facem cât mai multe puncte şi să terminăm pe primul loc, pentru a ne califica direct la Cupa Mondială, să nu mai trecem prin meciurile de baraj”, a declarat Florin Andone pentru cotidianul spaniol AS.

Internaţionalul român nu îşi doreşte să fie comparat cu atacantul Lucas Perez, golgheterul lui Depotivo la Coruna în sezonul trecut, transferat în această vară la Arsenal.

”Nu trebuie să ne gândim ce am fi putut realiza dacă mai era şi Lucas, trebuie să privim înainte.Înlocuirea lui este o responsabilitate pentru mine şi Adan, dar şi pentru ceilalţi coechipieri. Nu trebuie să dau 17 goluri sau să încerc să fiu ca Lucas, trebuie să fiu eu însumi. Nu cred că trebuie să fiu cum a fost el sezonul trecut. Lupta mea este cu mine, trebuie să mă autodepăşesc. Mereu am jucat ca vârf împins, mă simt cel mai bine acolo”, a mai declarat Florin Andone.

Atacantul speră să fie titularul în meciul cu Athletic Bilbao, care se va disputa, duminică, în etapa a treia din campionatul Spaniei. După primele două runde, Deportivo a acumulat patru puncte.

”Aştept cu nerăbdare partida din weekend. Sper să reuşim să ne impunem şi să le facem o bucurie fanilor noştri. Am mai zis de multe ori, nu este important să joc eu bine, ci să câştigăm meciul. Prefer să nu am o evoluţie foarte bună, dar să câştigăm. La echipă se lucrează bine, e bine că antrenamentele sunt mai dure, lucrul acesta ne ajută să rezistăm tot sezonul”, a spus Florin Andone.

Transferat în această perioadă de mercato, atacantul Joselu a declarat, că poate face cuplu în atac cu Florin Andone.

"Este un jucător foarte bun (n.red. Joselu) şi ne poate aduce multă calitate în faza ofensivă. Îmi doresc să-l cunosc, dar sunt convins că ne vom înţelge bine, însă decizia de a juca în acelaşi timp îi va aparţine antrenorului", a încheiat Andone.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici