Fosta antrenoare de gimnastică Maria Simionescu a încetat din viaţă

Fosta mare antrenoare federală de gimnastică Maria Simionescu a încetat din viaţă la vârsta de 85 de ani, ceremonia funerară urmând să aibă loc joi, la ora 19.00, la Cimitirul Ghencea (civil).

567 afișări
Imaginea articolului Fosta antrenoare de gimnastică Maria Simionescu a încetat din viaţă

Fosta antrenoare de gimnastică Maria Simionescu a încetat din viaţă

Maria Simionescu a fost vicepreşedintă a Federaţiei Române de Gimnastică şi alături de soţul ei, Gheorghe Simionescu, a organizat si asigurat conducerea Liceului de gimnastică de la Oneşti, creând pentru prima data în lume şcoală cu acest profil. Absolventă a ICF, promoţia 1953, a lucrat ca asistentă la Catedra de gimnastică, până în 1956, când a fost numită antrenoare federală, funcţie pe care îndeplinit-o până la ieşirea la pensie, informează romgym.ro.

Ea a antrenat echipele naţionale care au participat la 3 ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice: Melbourne - 1956, Roma - 1960, Tokyo - 1964. A contribuit direct la înregistrarea unui bilanţ remarcabil de către gimnastica feminină românească prin cele 234 de medalii cucerite la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Campionatele Europerne. Dintre acestea, 52 de medalii au fost obţinute la Jocurile Olimpice (18 de aur, 15 de argint, 19 de bronz), 85 la Campionatele Mondiale (32 aur, 25 de argint, 28 de bronz) şi 97 la Campionatele Europene (32 de aur. de argint, 30 de bronz). Plus cele 80 de medalii cucerite la editiile Campionatelor continentale de junioare. În 1972 devine membra în Comitetul tehnic al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică şi, ulterior, vicepreşedintă a acestuia. Cooptată în Comisia de arbitri a F.I.G., oficiază la Campionate Mondiale şi Jocuri Olimpice, din 1972 şi până în 1996. Antrenoare emerită. În anul 2000 i-a fost conferită Crucea Naţională „Serviciul Credincios”, clasa I.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici