Fostul antrenor al echipei FC Nantes, Jean Vincent, a murit

Fostul internaţional francez Jean Vincent, unul dintre cei mai mari antrenori din istoria echipei FC Nantes, a decedat în noaptea de luni spre marţi la vârsta de 82 de ani.

81 afișări
Imaginea articolului Fostul antrenor al echipei FC Nantes, Jean Vincent, a murit

Fostul antrenor al echipei FC Nantes, Jean Vincent, a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jean Vincent a jucat extremă stânga şi a făcut parte din echipa de aur a lui OSC Lille, campioană în 1954 şi câştigătoarea Cupei Franţei în 1953 şi 1955. Apoi a evoluat pentru Reims şi a câştigat alte trei titluri de campion al Franţei (1958, 1960, 1962) şi a jucat două finale ale Cupei Campionilor Europeni (1956, 1959), ambele pierdute în faţa formaţiei Real Madrid.

Vincent a făcut parte din naţionala Franţei, alături de Raymond Kopa şi Just Fontaine, care a ocupat locul trei la Cupa Mondială din 1958. El a marcat 22 de goluri în 46 de meciuri la prima reprezentativă.

Ca antrenor, Jean Vincent a pregătit-o pe FC Nantes în perioada 1976-1982 şi a cucerit două titluri de campion în 1977 şi 1980 şi a câştigat Cupa Franţei în 1979.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici