Fostul tenisman Ilie Năstase şi soţia sa, Brigitte, vizită de "curtoazie" la DIICOT Timişoara

Fostul tenisman Ilie Năstase, senator UNPR, şi soţia sa, Brigitte Năstase, au făcut, vineri, o vizită "de curtoazie" la sediul DIICOT Timişoara, pentru a se interesa, potrivit unor surse, despre dosarul în care este cercetat pentru trafic de persoane Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte.

1907 afișări
Imaginea articolului Fostul tenisman Ilie Năstase şi soţia sa, Brigitte, vizită de "curtoazie" la DIICOT Timişoara

Fostul tenismen Ilie Năstase şi soţia sa, Brigitte, vizită de "curtoazie" la DIICOT Timişoara (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din cadrul DIICOT Timişoara, soţii Ilie şi Brigitte Năstase s-au prezentat, vineri, la sediul DIICOT Timişoara, pentru a se interesa despre dosarul în care fostul soţ al lui Brigitte, Ovidiu Torj, este cercetat într-un caz de trafic de persoane, acesta aflându-se, în prezent, în arest preventiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"A fost o vizită de curtoazie, nu au fost citaţi să dea declaraţii la DIICOT Timişoara, ei doar s-au interesat de un dosar", au spus sursele citate.

Cei doi nu au dorit să dea declaraţii presei la ieşirea din sediul DIICOT Timişoara. Ei au fost însoţiţi la ieşirea din instituţie de către avocatul lui Ovidiu Torj.

Fostul soţ al lui Brigitte Năstase, Ovidiu Torj, care fusese reţinut în 18 iunie, a fost arestat preventiv în 19 iunie, printr-o decizie a Curţii de Apel Timişoara, într-un dosar de trafic de persoane, alături de liderul grupării, Paul Mânzu, un poliţist de la Secţia 1 din Timişoara Ovidiu Gâţan şi încă o persoană, Gheorghe Bală. Un alt bărbat, Firu Tiron, care fusese şi el reţinut în acelaşi dosar, este cercetat în libertate.

Liderul grupării, Paul Mânzu, s-a sustras însă arestării preventive, acesta nefiind găsit de către poliţişti. În timpul şedinţei de judecată, când s-a decis arestul preventiv, a expirat ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore a lui Mânzu, astfel că acesta a fost lăsat să plece înainte de decizia finală a judecătorilor.

În 14 iulie, Curtea de Apel Timişoara a prelungit cu 30 de zile, până în 17 august, mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Torj în luna iunie.

Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care, în 23 iulie, i-a respins definitiv cererea.

Procurorii DIICOT au făcut, în 18 iunie, 11 percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, într-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizaţi fiind un membru al trupei DJ Project, un poliţist, dar şi mai mulţi lideri ai lumii interlope din Timişoara.

Surse judiciare declarau că suspecţii plasau tinere, unele minore, unor clienţi dispuşi să plătească pentru a întreţine relaţii sexuale cu acestea. Reţeaua era condusă de Paul Vasile Mânzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timişoara, la vila căruia aveau loc întâlnirile între fete şi clienţi. Fetele erau filmate în timp ce întreţineau relaţii sexuale cu clienţii, iar dacă acestea refuzau pe viitor să se supună, erau ameninţate că imaginile video vor fi trimise părinţilor lor.

Percheziţiile l-au vizat şi pe Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, soţia lui Ilie Năstase, precum şi poliţistul Ovidiu Gâţan, de la Secţia 1 Poliţie Timişoara, care în anul 2013 a mai fost implicat într-un scandal, după ce un bărbat l-a acuzat că l-a bătut. De asemenea, a fost percheziţionată şi locuinţa lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, sursele judiciare spunând că Ovidiu Gâţan şi DJ Gino Manzotti sunt cercetaţi pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul ştia că este victima traficului de persoane.

În total, peste 25 de persoane au fost duse la audieri, între acestea şi un avocat şi un judecător, ambii din Timişoara, dar şi mai mulţi oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor.

Surse din cadrul DIICOT declarau că peste 25 de victime minore, care erau racolate pe Facebook şi determinate să se prostitueze, inclusiv prin metoda "loverboy", au fost identificate în dosarul de trafic de persoane.

Unii dintre membrii grupării racolau tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, ca de exemplu promisiunea obţinerii unor sume de bani, afişarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc faţă de persoana pe care încearcă s-o atragă, crearea unui sentiment de importanţă în raport cu persoanele din jur.

Procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, declara, în 18 iunie, că după audieri cinci persoane au fost reţinute, în timp ce alte şapte au fost puse sub control judiciar, între acestea numărându-se judecătorul Nicolae Aurel Tomuş, de la Judecătoria Timişoara, şi DJ Gino Manzotti de la DJ Project.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici