FOTE 2013: Torţa olimpică a a ajuns la Braşov

Torţa olimpică a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) a ajuns, duminică seară, la Braşov, unde va avea loc evenimentul, urmând să rămână, timp de o săptămână, în curtea interioară a Primăriei, unde va putea fi admirată de localnici şi turişti.

1367 afișări
Imaginea articolului FOTE 2013: Torţa olimpică a a ajuns la Braşov

Torţa olimpică a Festivalului Olimpic al Tineretului European a ajuns la Braşov

Torţa, care a fost luată, duminică dimineaţă, de la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv din România, a ajuns la Braşov, la Casa Armatei, la ora 18.00, fiindu-i înmânată lui Vlad Grigori, căpitanul echipei de hochei a clubului Corona Braşov. Acesta are 15 ani şi practică sportul de performanţă de opt ani, fiind ales să poarte Torţa FOTE 2013 datorită rezultatelor spectaculoase înregistrate.

Tânărul sportiv a alergat cu torţa olimpică până la Muzeul de Artă, unde i-a înmânat-o lui Vlad Ionescu, în vârstă de 18 ani, recunoscut pentru performanţele sala la patinaj, el fiind multiplu campion naţional la juniori, vicecampion naţional la două ediţii la senior şi având experienţa a două campionate mondiale de juniori.

Tânărul patinator a dus torţa olimpică până la sediul Primăria Braşov, unde a fost aşteptat de aproximativ 200 de persoane şi unde torţa a fost luată de primarul oraşului, George Scripcaru, care i-a înmânat-o fostei patinatoare Romica Pop-Dâmboianu, care împlineşte în acest an 94 de ani, fiind campioană naţională la patinaj artistic până în 1942.

Momentul aprinderii torţei olimpice a fost marcat prin intonarea imnului oficial al Comitetului Olimpic Internaţional, urmat de imnul României, interpretat de corul Unison.

La finalul festivităţii, care s-a desfăşurat într-o curte interioară acoperită a primăriei, fosta patinatoare Romica Pop-Dâmboianu a spus că se simte onorată că a fost invitată să aprindă torţa şi că România găzduieşte pentru prima dată o olimpiadă internaţională.

La rândul său, primarul Braşovului, George Scripcaru, a spus că desfăşurarea acestui fetival la Braşov este o mare bucurie: "Ceea ce se întîmplă azi aici e o mare bucurie pentru noi toţi. Suntem mândri că am aprins flacăra olimpică în România şi mai ales la noi la Braşov. Vom avea sportivi de valoare din foarte multe ţări, care sperăm că vor spune lucuri bune despre noi".

Flacăra olimpică va rămâne timp de o săptămână în curtea interioară a Primăriei Braşov, unde braşovenii şi turiştii vor avea posibilitatea să o admire şi să se fotografieze cu aceasta.

În 17 februarie, în cadrul unui moment festiv, alţi sportivi remarcabili ai Braşovului o vor purta până la Arena Sportivă Ion Ţiriac a Liceului cu Program Sportiv, în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediţia 2013.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediţie, se va desfăşura în perioada 17-22 februarie.

Aproximativ 1.450 de sportivi şi oficiali din 45 de ţări sunt aşteptaţi la Festivalul Olimpic al Tineretului European, urmând să fie cazaţi la Poiana Braşov, în "satul olimpic" special amenajat, din care fac parte cinci hoteluri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici