Frank de Boer: Steaua are valoare să înscrie 2-3 goluri, dar vom încerca să evităm acest lucru

Antrenorul echipei Ajax Amsterdam, Frank de Boer, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Steaua Bucureşti are capacitatea de a marca 2-3 goluri într-un meci, însă formaţia sa va încerca să evite acest lucru.

280 afișări
Imaginea articolului Frank de Boer: Steaua are valoare să înscrie 2-3 goluri, dar vom încerca să evităm acest lucru

Frank de Boer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Deocamdată nu ştiu dacă vor fi schimbări faţă de meciul tur, vom vedea înaintea partidei. Sigur că Steaua poate înscrie trei goluri mâine (n.r. - joi), eu chiar am menţionat că adversarul a jucat foarte bine în tur şi a avut câteva şanse bune de a marca. Cu atât mai mult aici, cu suporterii în spate, ei pot marca două goluri aşa cum am făcut şi noi la Amsterdam. Vom încerca să marcăm noi, ca apoi ei să aibă nevoie de patru goluri şi să le fie mai dificil. Sunt convins că Steaua are valoare să marcheze 2-3 goluri mâine, lucru pe care noi încercăm să-l evităm", a spus De Boer.

Tehnicianul olandez consideră că starea proastă a gazonului de pe Arena Naţională va fi o problemă pentru ambele echipe: "Nu cred că starea terenului ne va dezavantaja doar pe noi. Şi Steaua este o echipă tehnică, iar terenul nu poate fi în favoarea lor. Va trebui să ne adaptăm la condiţiile gazonului atât noi, cât şi Steaua".

Frank de Boer a menţionat că mijlocaşul Cristian Tănase, care a fost suspendat la meciul tur, este cel mai valoros jucător din lotul Stelei.

Atacantul danez Viktor Fischer a afirmat că Arena Naţională este impresionantă. "Ca orice jucător tânăr şi eu îmi doresc să evoluez în astfel de meciuri importante. Chiar dacă atmosfera va fi potrivnică, având în vedere suporterii stelişti, eu tot vreau să joc mâine. Am văzut stadionul, este impresionant şi foarte frumos", a precizat Fischer.

Întrebat ce amintiri are din perioada când fundaşul român Cristian Chivu juca la Ajax Amsterdam, jucătorul în vârstă de 18 ani a răspuns: "În acea perioadă eu eram la grădiniţă, aşa că nu îmi aduc aminte nimic de perioada în care Chivu evolua la Ajax".

Fotbaliştii formaţiei Ajax Amsterdam au efectuat, miercuri seară, antrenamentul oficial pe Arena Naţională. La şedinţa de pregătire au asistat aproximativ 150 de suporteri olandezi.

Meciul Steaua - Ajax Amsterdam, contând pentru manşa secundă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, este programat, joi, de la ora 22.05, pe Arena Naţională din Bucureşti. În tur, Ajax a câştigat cu scorul de 2-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici