Frăţilă: Am contactat UNPIR pentru că am înţeles că doamna Andronache a fost exclusă din profesie

Administratorul special al FC Rapid, Dragoş Frăţilă, a declarat, vineri, că a făcut o cerere scrisă la Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţa din România deoarece are informaţii potrivit cărora Cristina Andronache, administrator judiciar al clubului, "a fost exclusă din profesie".

269 afișări
Imaginea articolului Frăţilă: Am contactat UNPIR pentru că am înţeles că doamna Andronache a fost exclusă din profesie

Frăţilă: Am contactat UNPIR pentru că am înţeles că doamna Andronache a fost exclusă din profesie (Imagine: Shutterstock)

"Am făcut o cerere scrisă la UNPIR (n.r. - Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţa din România) pentru că am înţeles că doamna Andronache a fost exclusă din profesie. Aşteptăm un răspuns şi o să vedem dacă putem să mai comunicăm cu dânsa din punctul ăsta de vedere", a spus Frăţilă la finalul termenului de vineri al dosarului de insolvenţă al grupării giuleştene, de la Tribunalul Bucureşti.

Administratorul special, confirmat în funcţie de judecătorul sindic, a menţionat că este optimist în ceea ce priveşte activitatea clubului în continuare. "Rapidul merge în continuare, sper să facem însă mersul mult mai lin. Am reuşit să avem o decizie a legiuitorului vizavi de decizia de management publicată pe site-ul Rapidului şi acesta a spus că nu produce efecte juridice. Eu sunt foarte optimist, sper să fie şi jucătorii la fel pentru că ei sunt cei mai importanţi. Eu am explicat şi în sala de judecată de ce insistăm să plătim salariile pe luna august şi nu din urmă. Pentru că în funcţie de posibilităţile de finanţare o să plătim normal şi datoriile. Dar în primul rând trebuie să plătim la zi, adică pentru cei care joacă şi să intrăm într-un flux normal de plăţi. Nu poţi să plăteşti nu ştiu cât pe iunie, apoi pe iulie, apoi pe februarie, apoi pe aprilie. Trebuie să intrăm într-o plată regulată pentru ca oamenii să aibă siguranţa banului de luna viitoare, iar din banii adiacenţi să facem plăţile din urmă", a precizat Frăţilă.

Adrian Luţu, avocatul companiei Azuga Waters care a devenit creditor majoritar al clubului prin preluarea a peste 50 la sută din creanţe, a catalogat hotărârile judecătorului sindic de la termenul de vineri drept "o victorie". "Pentru partea pe care o reprezint, Azuga Waters, ce s-a întâmplat azi este 100 la sută o victorie. De fapt, este o intrare în normalitate. Judecătorul a spus că nu există un Comitet al Creditorilor şi a dispus să se convoace Adunarea Creditorilor pentru alegerea Comitetului. Apoi s-a stabilit, de fapt nu s-a stabilit, s-a spus că de acum încolo administratorul judiciar să plece de la premisa că creditor majoritar este Azuga Waters şi că acţionar majoritar este domnul Valerii Moraru. Şi s-a mai stabilit azi că administrator special este Dragoş Frăţilă. Concluzionând, toate solicitările făcute de noi au fost admise. Eu am înţeles din discuţiile din sala de judecată, faptul că administratorul special are rolul de a conduce activitatea curentă a societăţii, iar administratorul judiciar are rolul de a supraveghea activitatea", a precizat Adrian Luţu.

Acţionarul Valerii Moraru se află în conflict cu administratorul judiciar Cristina Andronache de aproximativ o lună, după ce aceasta a dezvăluit faptul că omul de afaceri nu a investit niciun ban în club de la preluarea pachetului majoritar de acţiuni.

Proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, Valerii Moraru a devenit, la 25 iulie, acţionar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni.

La 28 iulie, Moraru şi-a majorat portofoliul de acţiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72 la sută după ce a achiziţionat şi cele 20 de procente pe care le mai deţinea Adrian Zamfir.

Investitorul italian Angelo Massone, care a negociat preluarea FC Rapid de la Adrian Zamfir, a contestat în instanţă calitatea de acţionar majoritar a lui Valerii Moraru, procesul aflându-se pe rol la Tribunalul Bucureşti. Massone se consideră acţionar majoritar al clubului în baza unui contract de vânzare-cumpărare semnat cu Adrian Zamfir, cel care i-a fost prezentat de administratorul judiciar drept deţinătorul a peste 99 la sută din acţiunile grupării giuleştene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici