FRF: Naţionala României, vicecampioană continentală a remizelor în istoria Campionatelor Europene

Naţionala României se fală pe locul doi, după Italia, în ceea ce priveşte remizele înregistrate în preliminariile şi la turneele finale ale campionatelor europene, anunţă, marţi, Federaţia Română de Fotbal.

158 afișări
Imaginea articolului FRF: Naţionala României, vicecampioană continentală a remizelor în istoria Campionatelor Europene

FRF: Naţionala României, vicecampioană continentală a remizelor în istoria Campionatelor Europene

Potrivit FRF, Euro 2024 reprezintă ediţia numărul 17 a competiţiei continentale, ceea ce înseamnă că până acum au fost 16 turnee finale şi 17 campanii de calificare.

România a cumulat partide în toate preliminariile din 1960 până la ediţia 2024 inclusiv, bifând meciuri inclusiv la turneele finale din ediţiile 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, până acum.

La capitolul meciuri disputate, România se află pe locul 11 la nivel continental. Cu 152 de partide în preliminarii şi la turneele finale, Naţionala depăşeşte ţări cu tradiţie fotbalistică importantă precum Belgia, adversara din grupe la EURO 2024, Norvegia, Polonia, Austria sau Elveţia.

„Detaliul remarcabil vine însă când contabilizăm numărul totalul al remizelor înregistrate de tricolori din totalul acesta de 152 de <EUROpartide>. Nu mai puţin de 46 de meciuri încheiate la egalitate! Iar aici ne clasăm pe locul 2 all-time european, fiind depăşiţi doar de campioana previzibilă cumva, Italia, care are 48 de remize. În spatele nostru se află Irlanda (43), Franţa (40), apoi Anglia (39) şi Elveţia (38)”, se arată pe frf.ro.

Tricolorii au pierdut 36 de meciuri şi au câştigat 70. În topul naţionalelor cu cele mai multe înfrângeri România este pe poziţia 39 din 56 de naţionale, iar în ierarhia succeselor pe locul 13 european.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
frf,
naţionala,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici