GALA PROSPORT "15 ANI" - Ion Ţiriac: Provoc ProSportul să mă ajute ca această ţară să ne dea copiii înapoi

Fostul tenisman Ion Ţiriac, premiat, joi, în cadrul Galei "Prosport 15 ani", a cerut sprijin jurnaliştilor pentru a convinge autorităţile să mărească numărul de ore de sport în şcoli, pentru că în România copiii "nu mai fac sport, nu mai ştiu să alerge".

166 afișări
Imaginea articolului GALA PROSPORT "15 ANI" - Ion Ţiriac: Provoc ProSportul să mă ajute ca această ţară să ne dea copiii înapoi

Ion Ţiriac: Provoc ProSportul să mă ajute ca această ţară să ne dea copiii înapoi (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

"50 de ani... Vă daţi seama ce înseamnă 50 de ani alături de acest om (n.r. - Ilie Năstase)? Şi vor mai fi mulţi ani. La mulţi ani, ProSport! Provoc ProSportul pentru că de această dată nu costă nimic, să mă ajute ca această ţară să ne dea copiii înapoi. Copiii nu mai fac sport, nu mai ştiu să alerge. Ce îl costă pe legiuitor să dea încă o oră de sport în şcoli? E timpul să ne unim. Vă dau un «challenge». La noi există trei sporturi majore: fotbal, fotbal, fotbal. Şi apoi celelalte sporturi. Tăiaţi jumătate de pagină de fotbal şi faceţi o coloană care să propovăduiască că ne trebuie din nou sport pentru copii în şcoli. Voi ţine acest premiu, dar 100 sau 200 de oameni din această sală îl meritau", a declarat Ţiriac.

Ion Ţiriac şi fostul său coleg din echipa de Cupa Davis a României Ilie Năstase au fost premiaţi, joi, în cadrul Galei pentru promovarea României în ultimii 15 ani, distincţia fiindu-le înmânată de către jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Gala ProSport organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de la apariţia ziarului a reunit, joi seara, peste 300 de personalităţi, cele mai importante nume din istoria sportului românesc, medaliaţii olimpici ai ţării noastre, fotbalul fiind reprezentat prin Steaua '86 şi Generaţia de Aur.

La gala aniversară, desfăşurată la Hotelul Radisson BLU din Bucureşti , ProSport a acordat 19 premii speciale, împărţite în patru categorii: Legendele Performanţei, Legendele Spiritului, Legendele Admiraţiei şi Legendele Românilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici