Gâlcă se plânge că niciun oficial stelist nu apără interesele clubului

Antrenorul echipei Steaua, Constantin Gâlcă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi-ar dori să aibă la club o persoană care să apere imaginea formaţiei pe care o antrenează, faţă de atacurile la care aceasta este supusă, aşa cum o făcea fostul manager general Mihai Stoica.

103 afișări
Imaginea articolului Gâlcă se plânge că niciun oficial stelist nu apără interesele clubului

Gâlcă se plânge că niciun oficial stelist nu apără interesele clubului (Imagine: Aleksandar Djorovic/Mediafax Foto)

"Mi-ar fi plăcut să fie o persoană în club care să iasă din când în când şi să vorbească, aşa cum a fost înainte Mihai Stoica, care apăra interesele clubului. Sper să iasă cineva mai des să vorbească. În afară nu stă antrenorul să vorbească despre aceste lucruri. Sper să vină cineva sau să iasă cineva şi să vorbească despre aceste lucruri", a spus Gâlcă.

Constantin Gâlcă a afirmat că este deranjat de informaţiile eronate care ajung la suporteri prin intermediul presei. "S-a scris că sunt multe accidentări musculare, dar nu este adevărat. Singurul jucător cu probleme musculare este Tănase. A mai fost Latovlevici, care a zis că a simţit ceva şi de aceea l-am schimbat la meciul cu Ludogoreţ. I-am făcut două RMN-uri, dar nu a ieşit nimic. Ceilalţi au contuzii, Popa a căzut în cantonament, iar apoi a avut o contuzie pe coapsă. Sânmărtean a jucat cu infiltraţii vreo patru meciuri. Nu ştiu care sunt acele accidentări, care au venit în urma leziunilor musculare. Îmi asum vina pentru rezultate, dar să nu apară articole care nu au niciu adevăr", a completat Gâlcă.

El a precizat că i-a cerut fostului doctor al echipei, Radu Paligora, un raport cu situaţia medicală a tuturor jucătorilor, însă nu l-a primit până când acesta a părăsit campioana României. "Când am venit la clubul Steaua, am cerut la fiecare jucător în parte să am un raport. Ca să ştiu ce accidentări au avut sau ce probleme au. Nu l-am primit, nimic, nimic. Nu e normal. Dar dacă eu îl cer... Poate nu a avut timp, dar să ştiţi că eu l-am cerut", a explicat Gâlcă.

Doctorul echipei Steaua, Flavian Arămitu, a precizat că singurul jucător din lot care are probleme medicale a fost mijlocaşul Cristian Tănase, acesta având şanse minime de recuperare până la ora meciului cu Aalborg BK, din prima etapă a Ligii Europa. "Tănase a suferit o leziune fibrilară pe muşchiul aductor stâng la antrenamentul de dinaintea partidei cu Pandurii Târgu Jiu, cu exact două săptămâni înaintea returului cu Ludogoreţ. Am făcut tot ce s-a putut, dar o leziune fibrilară musculară în decurs de 14 zile este cvasi-imposibil de recuperat. În ziua partidei a fost o decizie comună a stafului tehnic, medical şi a jucătorului de a risca, pentru că era un meci foarte important pentru noi şi am considerat că merită riscul de a-l introduce în teren. Dacă ar fi fost un meci mai puţin important, în campionat, nu s-ar fi luat. Dacă nu ar fi fost acea lovitură din primul minut, probabil că Tănase ar fi jucat. Câte minute, nu aş putea să vă spun exact, pentru că nu este matematică, dar ar fi jucat sigur mai mult de două minute. Sunt şanse mici să fie recuperat până la meciul cu Aalborg", a subliniat Arămitu.

La meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, portarul Giderius Arlauskis a fost schimbat pentru a fi menajat în perspectiva meciului cu Ludogoreţ Razgrad, din returul play-off-ului Ligii Campionilor. "Arlauskis nu a suferit de nicio leziune musculară. A fost schimbat la meciul cu Ceahlăul, pentru că în urma unei mişcări greşite a unei alunecări, a simţit o inflamaţie pe tendonul muşchiului croitor. A fost schimbat din motive de siguranţă. A fost consultat, tratat, recuperat şi a şi jucat cu Ludogoreţ", a precizat Arămitu.

Potrivit medicului, fundaşul Fernando Varela nu a evoluat în partida de campionat cu Rapid din cauza unei răceli. "Varela, de când sunt eu la club, nu a suferit nicio accidentare. A fost un singur episod înaintea meciului cu Rapid, când jucătorului i s-a făcut rău în cantonament din cauza aerului condiţionat. A fost dus la spital, pentru că suferea de nişte ameţeli şi i s-a pus diagnosticul de sindrom vertiginos", a mai spus Arămitu.

Atacantul Valentin Lemnaru a suferit o ruptură musculară la meciul cu FK Aktobe, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. "Lemnaru a suferit o accidentare musculară serioasă la meciul tur cu Aktobe, a suferit o dezinserţie a trei dintre muşchii aductori, lung, scurt şi mare. Efectuase trei antrenamente cu Steaua. Vizavi de trecut, se poate să mai fi avut nişte probleme acolo", a completat doctorul echipei Steaua.

Întrebat dacă i s-a făcut o vizită medicală amănunţită lui Lemnaru înainte de a semna cu Steaua, Arămitu a răspuns: "Nu aş putea să vă răspund, pentru că nu eram eu aici. Bănuiesc că i s-a făcut."

De la meciul cu FK Aktobe, din returul turului trei preliminar al Ligii Campionilor, mijlocaşul Lucian Sânmărtean evoluează cu infiltraţii din cauza durerilor la o coastă. "Sânmărtean a suferit o fractură combrală a coastei 8 în returul cu Aktobe de la Bucureşti, în sensul că inserţia coastei s-a rupt. De atunci, Sânmărtean joacă cu infiltraţii. În afară de repaos şi infiltraţii, nu se poate face nimic", a adăugat Arămitu.

Flavian Arămitul speră ca mijlocaşul Alexandru Bourceanu să înceapă pregătirea alături de echipă în decurs de o lună. "Bourceanu urmează un tratament special de recuperare. Noi sperăm ca în termen de o lună să fie apt medical şi să intre în programul special de pregătire. Recuperarea o face aici, cu noi. Evaluează bine la momentul acesta", a conchis Arămitu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici