Georgia s-a calificat pentru prima dată la un turneu final după ce a învins Grecia la penalty-uri

  • Georgia s-a calificat marţi la Euro 2024 graţie victoriei cu 4-2 la loviturile de departajare în faţa Greciei.
  • Prima finală a play off-ului de baraj s-a încheiat cu scorul de 0-0 după prelungiri.
  • Georgienii ajung pentru prima dată la un turneu final.
317 afișări
Imaginea articolului Georgia s-a calificat pentru prima dată la un turneu final după ce a învins Grecia la penalty-uri

Georgia s-a calificat pentru prima dată la un turneu final după ce a învins Grecia la penalty-uri

Georgianul Nika Kvekveskiri a transformat lovitura de pedeapsă decisivă, după ce grecul Giorgos Giakoumakis a ratat a patra execuţie a oaspeţilor.

Giorgi Mamardashvili a apărat prima execuţie a Greciei, prin Anastasios Bakasetas, după ce gazdele au preluat conducerea la loviturile de departajare, dar georgianul Georges Mikautadze a ratat şi el de la punctul cu var, pentru a le da grecilor o nouă şansă.

Georgia va face parte din Grupa F, alături de Portugalia, Turcia şi Cehia, la Euro din Germania, care va începe pe 14 iunie.

Meciul a fost unul încrâncenat şi nervos, cu ocazii puţine în timpul regulamentar. Spiritele s-au încins la pauză, când ocupanţii ambelor bănci de rezervă au intrat pe teren, portarul de rezervă al Georgiei, Giorgi Loria, a primit un cartonaş roşu.

Grecul Konstantinos Mavropanos a fost foarte aproape de a aduce victoria elenilor, lovitura sa de cap nimerind bara.

Georgia a avut apoi şansa de a smulge victoria, însă Zuriko Davitashvili a fost blocat din marginea careului mic de intervenţia lui Odysseas Vlachodimos.

Meciul s-a jucat la Tbilisi, formaţia georgiană având sprijinul a peste 50.000 de suporteri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici