Gheorghe Popescu: Fără politică este imposibil să mergem înainte

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, joi, după alegerile pentru şefia LPF, că fără implicarea politicului în sport, este imposibil ca activităţile din această ramură să fie performante.

148 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Popescu: Fără politică este imposibil să mergem înainte

Gheorghe Popescu: Fără politică este imposibil să mergem înainte (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Nu cred că politicul s-a implicat în aceste alegeri. Cu tărie cred că politicul trebuie să se implice în partea sportivă, iar când spun asta, mă refer la implicarea în a da sportului un regim fiscal adecvat, să creeze premisele oamenilor care doresc să investească. Fără politică este imposibil să mergem înainte", a spus Popescu, la Digi Sport.

Gheorghe Popescu este de părere că Dumitru Dragomir ar fi un contracandidat puternic la alegerile pentru şefia FRF. "Dumitru Dragomir, la experienţa pe care o are şi notorietatea pe care a căpătat-o între oamenii de fotbal, ar fi un contracandidat redutabil pentru oricine. Nu cred că va candida, pentru că este mai preocupat să stea lângă familie, să intre în afaceri, dar dacă va intra în această competiţie, este binevenit. Sper să fie o luptă bazată pe fair-play, pe proiecte şi să decidă Adunarea Generală", a completat Popescu.

Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

Dumitru Dragomir era preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 şi în noiembrie 2009. La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obţinut cinci voturi.

Prosport a relatat că Gino Iorgulescu, candidat la şefia Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a întîlnit, miercuri seară, la un hotel cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi cu zece oficiali ai unor cluburi de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici