Gheorghe Popescu: Mircea Sandu va fi preşedinte de onoare al FRF

Fostul internaţional Gheorghe Popescu, care şi-a anunţat, joi, candidatura la conducerea FRF, a declarat că Mircea Sandu va fi numit preşedinte de onoare al federaţiei, pentru a putea să-şi păstreze locul din Comitetul Executiv al UEFA.

260 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Popescu: Mircea Sandu va fi preşedinte de onoare al FRF

Mircea Sandu (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"Oricine ar veni, ar fi păcat să nu foloseşti experienţa domnului Mircea Sandu. Deci, da. Eu voi dori să capete o funcţie onorifică, pentru că este nevoie de experienţa dânsului şi poziţia pe care o are. Întotdeauna este mult mai bine să ai sprijinul actualului preşedinte decât să îl ai împotriva ta. De asemenea, sunt de părere că oricine ar veni la conducerea fotbalului românesc, este nevoie de experienţa şi de poziţia pe care o are domnul Mircea Sandu la UEFA. Eu am fost alături de dânsul, ca membru al Comisiei de Disciplină al UEFA, la Campionatul European şi pot să vă spun că are o poziţie foarte bună. Pe lângă faptul că este membru în Comitetul Executiv este şi preşedintele Comisiei de Finanţe din cadrul UEFA, o comisie extrem de importantă. De aceea cred că prezenţa dânsului alături de fotbalul românesc din poziţia pe care o are ca membru în Comitetul Executiv al UEFA, este foarte benefică şi trebuie folosită", a spus Sandu.

Ilie Dumitrescu a afirmat că Mircea Sandu trebuie să rămână preşedinte de onoare al FRF, datorită poziţiei pe care o are în cadrul UEFA. "Trebuie să acceptăm cu toţii că a făcut performanţă pentru fotbalul românesc, a reuşit să ajungă într-o poziţie extraordinară la UEFA. Noi avem încredere în preşedintele FRF, este un om cu experienţă, suntem la început de drum, avem o dorinţă mare de a face performanţă, dar este nevoie de experienţa lui Mircea Sandu. El trebuie să rămână în funcţia de preşedinte de onoare al FRF", a completat Dumitrescu.

Gheorghe Hagi a precizat, în glumă, că Mircea Sandu va fi numit preşedinte de onoare doar dacă va fi băiat bun. "Dacă va fi băiat bun. Glumesc acum, luaţi-o ca pe o glumă. Acum aveţi ştirea zilei. O să îi spun că am făcut şi eu o glumă", a explicat Hagi.

În 23 ianuarie, Mircea Sandu preciza că Gheorghe Popescu îşi va anunţa candidatura la funcţia de preşedinte al FRF. Totodată, Sandu speră ca în 2014, când se va retrage din funcţia de preşedinte al FRF să devină preşedinte de onoare pentru a putea candida pentru un nou mandat în Comitetul Executiv al UEFA. "Ca şi preşedinte executiv eu îmi închei activitatea în mai 2014. Dacă aş fi preşedinte de onoare, mi-aş da tot concursul să-i ajut, iar dacă aş fi preşedinte onorific, aş solicita Comitetului Executiv să mă propună pentru un nou mandat la UEFA. Dacă în 2015 aş fi ales pentru un nou mandat, fiind la al treilea, aş putea fi numite vicepreşedinte al UEFA. Mi se pare că sunt mulţi ani de când m-am apucat de fotbal. 24 de ani sunt foarte mulţi, dar au trecut foarte repede. Vom scoate o carte albă a activităţii în 2014, cu bune şi cu rele", a subliniat Sandu.

Joi, după anunţarea oficială a candidaturii lui Gigă Popescu, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că fostul jucător este o persoană potrivită să conducă Federaţia Română de Fotbal.

"Ştiam despre candidatura lui Gică Popescu, nu a fost o surpriză pentru mine. Nu e o noutate pentru mine, eu am anunţat că nu mai candidez. Gică Popescu anunţase că e interesat în mai multe rânduri şi azi a făcut declaraţia oficială. E foarte bine că are alături de el foşti colegi de echipă, oameni deja cu experienţă în administraţie şi în activitatea tehnică. Dacă vor avea nevoie de mine, uşa mea e deschisă, îmi pot bate oricând la uşă. E bine că se bazează pe susţinerea mea, ştiu unde mă găsesc, în clădirea de vizavi. Important e că Gică Popescu şi-a făcut deja un proiect de echipă, că se va apuca să lucreze deja la strategii. E un om indicat să conducă federaţia, şi cu echipa pe care şi-o face. Asta presupune un complex de activităţi, nu numai fotbalul", a declarat Sandu pentru MEDIAFAX.

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că va candida la alegerile următoare pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Alături de fostul internaţional au fost prezenţi Gheorghe Hagi şi Bogdan Stelea, care se vor ocupa de departamentul tehnic al FRF şi Ilie Dumitrescu, care va lucra în administraţie împreună cu Gheorghe Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici