Guvernul britanic a eliberat licenţa pentru vânzarea clubului Chelsea

Guvernul britanic a emis o licenţă care permite vânzarea clubului Chelsea către un consorţiu condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei Los Angeles Dodgers, susţinut de Clearlake Capital, a declarat miercuri ministrul sportului, Nadine Dorries, citată de Reuters.

80 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic a eliberat licenţa pentru vânzarea clubului Chelsea

Guvernul britanic a eliberat licenţa pentru vânzarea clubului Chelsea

Actualul proprietar, Roman Abramovici, face obiectul unor sancţiuni din partea guvernului britanic. El a scos clubul londonez la vânzare la începutul lunii martie, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

"Suntem convinşi că veniturile din vânzare nu îi vor aduce beneficii lui Roman Abramovici sau altor persoane sancţionate", a declarat Dorries pe Twitter. "Având în vedere sancţiunile pe care le-am impus celor care au legătură cu Putin şi invazia sângeroasă a Ucrainei, viitorul pe termen lung al clubului poate fi asigurat doar sub conducerea unui nou proprietar".

Marţi, consorţiul, care a convenit asupra termenilor de achiziţie a lui Chelsea pentru 4,25 miliarde de lire sterline (5,33 miliarde de dolari) la începutul acestei luni, a trecut testul proprietarilor şi directorilor din Premier League.

Chelsea a funcţionat sub o licenţă guvernamentală de când activele lui Abramovici au fost îngheţate în martie, iar aceasta urma să expire la 31 mai.

Clubul confirmase anterior că toate încasările din vânzare vor fi donate de Abramovici unor cauze caritabile.

"Suntem acum convinşi că veniturile totale ale vânzării nu vor beneficia de Roman Abramovici sau de orice altă persoană sancţionată", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

"Vom începe acum procesul de a ne asigura că veniturile din vânzare sunt folosite pentru cauze umanitare în Ucraina, sprijinind victimele războiului".

Finalizarea vânzării va permite Chelsea să reînnoiască activitatea de transferuri, precum şi să permită jucătorilor să semneze noi contracte, ceea ce a fost interzis ca parte a sancţiunilor impuse.

Anterior, doar deţinătorii de abonamente puteau asista la meciurile de acasă, în timp ce guvernul a anunţat, de asemenea, o interdicţie privind vânzarea de mărfuri.

Grupurile conduse de coproprietarul Stephen Pagliuca de la Boston Celtics şi de fostul preşedinte al British Airways, Martin Broughton, au fost eliminate din procesul de licitaţie, iar un consorţiu condus de familia Ricketts, proprietara Chicago Cubs, s-a retras din cursă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici