Halep ar prefera să câştige un turneu de Grand Slam în dauna unui loc mai bun în clasamentul WTA

Jucătoarea Simona Halep, locul 9 WTA în momentul de faţă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că ar prefera să câştige un turneu de Grand Slam în dauna unei poziţii mai bune în ierarhia mondială.

61 afișări
Imaginea articolului Halep ar prefera să câştige un turneu de Grand Slam în dauna unui loc mai bun în clasamentul WTA

Simona Halep (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Toate turneele de Grand Slam sunt foare greu de câştigat. Nici nu pot să mă gândesc acum că voi câştiga unul foarte curând. Dar eu îmi doresc, e visul meu, voi munci pentru asta şi sper ca într-o bună zi să ajung spre fazele finale, dar mi-aş dori să fie în Europa, adică la Paris. Dacă mă gândesc şi aş putea alege între locul din clasament şi câştigarea unui Grand Slam aş alege Grand Slam-ul", a spus Halep, care a primit, vineri, titlul de Maestru al Sportului din partea MTS.

Ea a adăugat că după intrarea în top 10 WTA simte o diferenţă în atitudinea celorlalte jucătoare faţă de ea. "De când am ajuns în top sunt mult mai respectată din ce simt eu, mai mult salutată, iar pe teren, când intrăm, se simte diferenţa pentru că adversarele doresc să joace la un nivel înalt şi să mă poată bate. Simt o diferenţă, dar eu cred că este în sensul bun. O să fiu la mai multe turnee favorită pentru că am ajuns în top, dar nu prea mai simt presiune, cred că m-am maturizat, iau fiecare meci în parte şi mă bucur de el. Sunt foarte norocoasă, la viaţa pe care o am acum şi la locul pe care îl ocupat în clasament. Sunt sigură că cineva sus mă iubeşte", a explicat jucătoarea română.

Accidentată la tendonul lui Ahile, Halep a precizat că recuperarea decurge normal. "Mă simt OK, fac tratamente zilnic. O să îmi revin, e doar o inflamaţie uşoară. Voi juca cu siguranţă la Indian Wells", a mai afirmat jucătoarea.

Simona Halep, locul 9 mondial, a câştigat, duminică, turneul de la Doha (Qatar), înregistrând al şaptelea său succes în circuitul WTA şi primul la o competiţie de categorie Premier 5. Halep a învins-o în finală, cu scorul de 6-2, 6-3, după o oră şi şase minute de joc, pe sportiva germană Angelique Kerber, cap de serie numărul 6.

Potrivit site-ului tennis4wta.com, specializat în calcularea punctelor din ierarhia mondială din circuitul WTA, Simona Halep va ocupa începând de săptămâna viitoare locul 7 în ierarhia mondială, egalând astfel cea mai bună clasare a unei sportive din România, performanţă realizată de Irina Spîrlea din 1997.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici