Halep: Nu mă antrenez exagerat, mă antrenez cât trebuie

Simona Halep, care a primit, vineri, titlul de Maestru al Sportului, a declarat că a făcut sacrificii pentru a ajunge în topul celor mai bune jucătoare de tenis, dar a precizat că nu se antrenează exagerat, ci doar cât este nevoie.

331 afișări
Imaginea articolului Halep: Nu mă antrenez exagerat, mă antrenez cât trebuie

Simona Halep (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

"Am început tenisul de la 4 ani şi jumătate, dar nu am făcut extrem de mult antrenament, când eram mică făceam o dată pe zi câţiva ani. Nici acum nu mă antrenez exagerat, mă antrenez cât trebuie. Sunt sacrificii mari, renunţi la viaţa normală pe care o are un adolescent, un tânăr, am renunţat la copilărie, dar se pare că a meritat şi nu regret nimic. Într-un club nu am mai fost de mult timp, cred că de anul trecut din vară. Sunt sacrificii, dar când simt că mi-e dor de club, mă duc în club, nu am nicio restricţie", a spus jucătoarea română.

Halep a explicat că a renunţat la antrenorul Adrian Marcu şi a început colaborarea cu belgianul Wim Fissette pentru a vedea "cum se lucrează în străinătate". "Pentru mine antrenorii români sunt foarte buni, cu ei am crescut. Toţi m-au ajutat, chiar vreau să mulţumesc primului antrenor, domnul Stan, care m-a învăţat să joc tenis la Constanţa. Toţi antrenorii români sunt foarte buni, dar eu am vrut să schimb pentru că am zis să fac o schimbare să văd şi eu cum este la un nivel mai înalt şi cum se lucrează în străinătate. Sper să mă ajute noul antrenor (n.r. - belgianul Wim Fissette)", a spus Simona Halep.

Jucătoarea română, care va ocupa începând de săptămâna viitoare locul 7 WTA şi va egala astfel cea mai bună clasare a unei sportive din România, performanţă realizată de Irina Spîrlea din 1997, speră să câştige în viitor şi un turneu de Grand Slam. "Recordul doamnei Ruzici nu l-am egalat încă pentru că trebuie să câştig un turneu de Grand Slam, dar voi egala luni recordul doamnei Spârlea, când voi fi pe locul 7 WTA. Mă bucur că am reuşit să îmi împlinesc visul şi să realizez atât de multe în acest sport. Eu de abia am ajuns în top 10, sper să mă menţin acolo. Virginia Ruzici este managerul meu de aproape şapte ani, este o doamnă deosebită, mi-a fost alături şi atunci când mi-a fost greu şi acum, la bine. Mă înţeleg bine cu dânsa şi colaborăm în continuare", a menţionat jucătoarea.

Cu venituri de peste 2,7 milioane de euro din tenis, Simona Halep a anunţat că deocamdată doreşte să investească în continuare în cariera sa. Întrebată ce va face cu banii câştigaţi, ea a răspuns: "E ceva personal. În primul rând vreau să investesc în continuare în mine. Şi în tenis poate, vedem ce voi face şi cum va fi viaţa atunci".

Simona Halep, locul 9 mondial, a câştigat, duminică, turneul de la Doha (Qatar), înregistrând al şaptelea său succes în circuitul WTA şi primul la o competiţie de categorie Premier 5. Halep a învins-o în finală, cu scorul de 6-2, 6-3, după o oră şi şase minute de joc, pe sportiva germană Angelique Kerber, cap de serie numărul 6.

Potrivit site-ului tennis4wta.com, specializat în calcularea punctelor din ierarhia mondială din circuitul WTA, Simona Halep va ocupa începând de săptămâna viitoare locul 7 în ierarhia mondială, egalând astfel cea mai bună clasare a unei sportive din România, performanţă realizată de Irina Spîrlea din 1997.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici