Horia Tecău: Mă bucur să joc finala împotriva lui Florin, este o mare realizare pentru România

Tenismanul Horia Tecău a declarat, sâmbătă seară, că este foarte bucuros că va juca finala la dublu de la Turneul Campionilor împotriva compatriotului său Florin Mergea, apreciind că prezenţa lor în ultimul act al competiţiei este o mare realizare pentru România.

360 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău: Mă bucur să joc finala împotriva lui Florin, este o mare realizare pentru România

Horia Tecău: Mă bucur să joc finala împotriva lui Florin, este o mare realizare pentru România (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Horia Tecău şi partenerul său de la dublu, olandezul Jean-Julien Rojer, au trecut în semifinale de fraţii americani Bob şi Mike Bryan, ei urmând să încheie anul pe primul loc în clasamentul echipelor de dublu. În finala de duminică, Tecău şi Rojer vor întâlni cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India).

"Suntem foarte fericiţi că încheiem anul pe primul loc. Dar trebuie să ne gândim că ne aşteaptă un meci greu în finală. Joc împotriva compatriotului meu Florin. Ne cunoaştem foarte bine. Sunt foarte bucuros că joc finala împotriva lui. Este o mare realizare pentru ţara noastră", a declarat Tecău.

Jean-Julien Rojer a apreciat că prezenţa în finala de la Londra şi locul 1 mondial reprezintă "un scenariu de vis". "Este minunat. A fost un meci foarte greu cu fraţii Bryan. Am muncit mult, la fel ca şi celelalte echipe. Să fim numărul 1 mondial este un vis", a afirmat Rojer.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) va încheia anul 2015 pe primul loc în clasamentul echipelor de dublu, ca urmare a eliminării americanilor Bob şi Mike Bryan în semifinalele Turneului Campionilor.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer (România/Olanda) au învins perechea americană formată din fraţii Bob şi Mike Bryan, deţinătoarea trofeului, sâmbătă, scor 6-4, 6-4, şi s-a calificat în finala Turneului Campionilor, fază în care va întâlni cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India, nr. 8).

Tot sâmbătă, Florin Mergea şi Rohan Bopanna au învins, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-2, cuplul Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia, nr. 3).

Pentru prima dată în istoria Turneului Campionilor doi români îşi vor disputa titlul la dublu.

Horia Tecău se află la a patra participare la Turneul Campionilor, iar Florin Mergea la prima.

Finala de dublu a Turneului Campionilor de la Londra va avea loc duminică, de la ora 17.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici