Iacov şi-a depus candidatura pentru postul de preşedinte al FRF

Fostul finanţator al FC Naţional, Constantin Iacov, şi-a depus, joi, la sediul FRF, candidatura pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, ocazie cu care l-a atacat pe actualul conducător al forului, Mircea Sandu, despre care a spus că este "un produs expirat" şi trebuie schimbat.

21 afișări
Imaginea articolului Iacov şi-a depus candidatura pentru postul de preşedinte al FRF

Iacov şi-a depus candidatura pentru postul de preşedinte al FRF (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Am venit să-mi depun candidatura, dar din păcate am aflat că în federaţie este petrecere. Actualii oficiali ai FRF au transformat federaţia în restaurant şi bar de noapte. Federaţia trebuie să se întoarcă după 20 de ani cu faţa către cluburi. Mircea Sandu mai are timp să-şi facă campania la şpriţuri în federaţie. Mircea Sandu este un produs expirat şi trebuie să-l schimbăm. Mircea Sandu va avea 102 voturi, exact câte a avut Gică Popescu acum patru ani", a spus Iacov.

Principalul obiectiv pe termen scurt - baremurile arbitrilor din ligile inferioare să fie suportate de către FRF şi nu de către cluburi, ca în prezent

"Încercăm, cu toţi membrii afiliaţi, să detronăm un sistem corupt care a pus mâna pe federaţie şi au adus-o în colaps. Prima mea măsură după 26 ianuarie, după ce voi fi ales preşedinte de către membrii afiliaţi, va fi ca pentru anul 2010 şi 2011 să susţinem în totalitate baremurile pentru arbitrii şi observatorii de la Liga a II-a şi a III-a. Aceşti bani se vor lua din scăderile salariale şi din restructurarea federaţiei. Pentru 2010, FRF a prevăzut cheltuieli cu salariile în sumă de 2,3 milioane de euro, iar alte cheltuieli în sumă de 5 milioane de euro. Există cluburi de Liga a II-a, a III-a şi juniori care nu au mingi de antrenament şi nici echipamente. Federaţia trebuie să se implice. Trebuie să venim cu un proiect pe care l-am construit cu partenerii mei din toată ţara ca să restructurăm fotbalul românesc, să putem atrage fonduri europene, să dezvoltăm bazele sportive, să facem alte baze sportive pe fonduri europene, şi nu să stăm în federaţie cum fac actualii oficiali", a completat Iacov.

Iacov nu este afectat de faptul că Gheorghe Popescu nu şi-a depus candidatura

"Nu mă afectează deloc că nu şi-a anunţat candidatura Gică Popescu. Eu mi-am anunţat candidatura de la sfârşitul lunii octombrie, pentru că ştiam că Mircea Sandu va face tot ce e posibil pentru a zădărnici planurile mele de a candida şi de aceea a pus alegerile pe 25 ianuarie. Decizia lui Gică Popescu este justificată, pentru că eu am reuşit să îmi anulez concediul programat, iar pe 22 decembrie am plecat în ţară în campanie. Nu mi-a plăcut ca pe 30, 31 decembrie şi 1 ianuarie să mă duc prin ţară la prieteni, ca să mă susţină în această campanie", a adăugat Iacov.

Sloganul campaniei sale va fi "După 20 de ani, un nou preşedinte"

"Am adus oameni din toată ţara care să se alăture acestui plan de restructurare a FRF, prin atragerea de fonduri europene, prin diminuarea masivă a cheltuielilor salariale şi aşa zisele investiţii din FRF, care nu ştiu unde se duc, pentru că niciodată nu au acceptat ca auditul să fie făcut de o firmă de renume. Sloganul meu va fi «După 20 de ani, un nou preşedinte. Decizia corectă, Constantin Iacov preşedintele FRF». E mult de muncă, mai sunt trei săptămâni şi deja Mircea Sandu şi toată gaşca lui de mafioţi a început să facă presiuni asupra oamenilor ca să nu se întâlnească cu noi. Va fi o victorie a tuturor celor care vor să schimbe fotbalul românesc şi să-l aducă acolo unde era", a adăugat Constantin Iacov.

Comitetul Executiv al FRF a decis, în 20 decembrie 2009, ca Adunarea Generală ordinară a FRF, în cadrul căreia se vor organiza alegeri pentru desemnarea preşedintelui forului, să aibă loc la data de 25 ianuarie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici