Ilie Savu, fost portar şi antrenor al echipei Steaua, a decedat

Fostul portar şi antrenor al echipei Steaua Bucureşti, Ilie Savu, a decedat, marţi noaptea, la vârsta de 90 de ani, la Spitalul Militar Central din Capitală.

39 afișări

Unul dintre fondatorii echipei CCA/Steaua şi primul portar din istoria formaţiei fusese diagnosticat cu ciroză hepatică în ultima fază, boala fiindu-i fatală, informează site-ul oficial al grupãrii din Bulevardul Ghencea.

Ilie Savu s-a născut la 9 ianuarie 1920, la Cornăţelu, judeţul Dâmboviţa. La început a jucat pe postul de atacant, apoi a apărat poarta echipelor Petrolul Ploieşti (1934-1936), Venus Bucureşti (1937-1942), Corvinul Deva (1943-1947) şi CCA/Steaua Bucureşti (1947-1950). A jucat şi pentru echipa naţională de juniori în două partide.

A început cariera de antrenor la Steaua, formaţie pe care a condus-o, cu întreruperi, în perioada 1953-1967, câştigând campionatul şi de patru ori Cupa României (trofeu cucerit de două ori şi ca jucător). Pe plan internaţional, a reuşit rezultate remarcabile precum 5-1 (acasă) şi 4-3 (în deplasare) cu Luton Town, 1-1 cu Arsenal Londra şi 3-3 cu Sheffield United (ambele în Anglia). A mai pregătit Corvinul Hunedoara (pe care a promovat-o de două ori) şi Gloria Bistriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici