Încă două capete de acuzare în dosarul lui Oscar Pistorius

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp, va trebui să răspundă şi pentru două infracţiuni în legătură cu legislaţia privind armele, la procesul ce va începe în martie 2014, a anunţat Parchetul din Pretoria, citat de AFP.

713 afișări
Imaginea articolului Încă două capete de acuzare în dosarul lui Oscar Pistorius

Oscar Pistorius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două capete de acuzare au fost adăugate "în legătură cu legea privind portul ilegal de armă", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Nathi Mncube, fără a preciza dacă sportivul a fost informat despre adăugarea acestor capete de acuzare.

Dosarul lui Pistorius cuprinde acum patru capete de acuzare, el mai fiind acuzat de "crimă cu premeditare" şi "deţinere de muniţii".

Aceste două noi capete de acuzare nu au legătură cu uciderea iubitei sale, ci privesc un caz dintr-un restaurant din Johannesburg, când a descărcat accidental pistolul unui prieten şi un alt incident, când a tras în plafonul unei maşini, în timp ce se afla în compania unei prietene.

Reeva Steenkamp a fost împuşcată de Oscar Pistorius în noaptea de 13 spre 14 februarie, în locuinţa sportivului din Pretoria.

În vârstă de 26 de ani, Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp. Dar susţine încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El spune că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Parchetul l-a acuzat de crimă cu premeditare, iar în absenţa martorilor, informaţiile experţilor constituie un element important în stabilirea adevărului.

Procesul va avea loc în perioada 3-20 martie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici