Încă trei recorduri mondiale la CM de nataţie în bazin scurt

Francezul Florent Manaudou a câştigat primul său titlu mondial, după ce s-a impus în proba de 50 metri liber la Campionatele Mondiale de nataţie în bazin scurt, reuşind un record mondial cu 20 de secunde şi 26 de sutimi.

111 afișări
Imaginea articolului Încă trei recorduri mondiale la CM de nataţie în bazin scurt

Florent Manaudou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a depăşit recordul sud-africanului Roland Schoeman (20.30), stabilit la 8 august 2009 şi i-a devansat pe italianul Marco Orsi şi brazilianul Cesar Cielo.

De asemenea, sportiva ungară Katinka Hosszu a devenit campioană mondială la 100 metri mixt, cu 56 secunde şi 700 de sutimi, precedentul record fiind stabilit tot de ea, 56.86, în septembrie, în Dubai. Ea le-a devansat pe britanica Siobhan-Marie O'Connor (57.83) şi australianca Emily Seebohm (58.19).

Ştafeta feminină de 4x100 metri liber a Olandei a câştigat titlul mondial, cu un record, în trei minute, 26 secunde şi 53 sutimi, urmată de ştafeta SUA (3:27.70) şi de cea a Italiei (3:29.48).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici