Infantino a început căutarea unui secretar general din afara Europei pentru FIFA

Noul preşedinte al FIFA, Gianni Infantino, trebuie să numească în perioada următoare un secretar general al forului internaţional şi a precizat că va alege o persoană din afara Europei, informează Reuters.

224 afișări
Imaginea articolului Infantino a început căutarea unui secretar general din afara Europei pentru FIFA

Infantino a început căutarea unui secretar general din afara Europei pentru FIFA (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

De la data înfiinţării, în 1904, FIFA a avut 10 secretari generali, toţi din Europa, considerat cel mai puternic şi mai influent continent în fotbal.

În timpul unei campanii electorale pentru preşedinţia FIFA, Infantino a declarat: "Sunt convins că noul secretar general al FIFA nu ar trebui să fie din Europa. De ce să nu fie din Africa?".

Marocanul Hicham El Amrani este unul dintre favoriţii pentru această poziţie. El Amrani (36 de ani) este secretarul general al Confederaţiei Africane din septembrie 2011. El a absolvit în 2004 cursul FIFA Masters, care a fost creat pentru a instrui oameni pentru viitoare funcţii administrative din fotbal în întreaga lume.

TITLURILE ZILEI

Infantino a declarat, duminică, că nu se va grabi să ia o decizie cu privire la secretarul general, al cărui rol capătă o importanţă suplimentară în structura nouă, reformată, a FIFA.

Potrivit Reuters, Infantino s-ar putea orienta, de asemenea, către America de Nord, ai cărei oficiali au jucat un rol-cheie în obţinerea de voturi pentru elveţian la Congresul FIFA de la Zurich, de vineri. Preşedintele asociaţiei americane de fotbal, Sunil Gulati, este profesor de economie la Universitatea Columbia. Acest lucru ar putea fi atractiv pentru FIFA, care încearcă să îmbunătăţească relaţiile cu Departamentul American de Justiţie, care a pus sub acuzare zeci de oficiali din fotbal pentru corupţie şi care investighează acuzaţiile de luare de mită la FIFA.

Deşi nu există niciun candidat evident pentru funcţia de secretar general al UEFA din Asia, o astfel de posibilitate nu este exclusă, întrucât Infantino caută să construiască punţi de legătură cu alte confederaţii, după ce l-a învins pe preşedintele confederaţiei din Asia, Sheikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, la alegerile FIFA.

Potrivit Reuters, Gianni Infantino ar putea prezenta o nominalizare pentru postul de secretar general al FIFA pe 17 martie, la reuniunea Comitetului Executiv din Zurich, dar Infantino ar putea aştepta până la Congresul FIFA din Mexico City, în mai.

Gianni Infantino a câştigat, vineri, 26 februarie, alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA). În turul secund de scrutin, Infantino a obţinut 115 voturi din 207 posibile, în timp ce Şeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa a strâns 88 de voturi. Prinţul Ali Bin Al Hussein a obţinut 4 voturi, în timp ce Jerome Champagne n-a strâns niciun vot. Infantino este succesorul lui Sepp Blatter, implicat, în 2015, în scandalul de corupţie care a vizat forul mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici