Ioan Suciu şi Adrian Stoica se contrazic în privinţa şanselor la medalii ale gimnaştilor la CE

Antrenorul coordonator al lotului masculin de gimnastică, Ioan Suciu, şi preşedintele forului, Adrian Stoica, s-au contrazis asupra şanselor României de a urca pe podium la Campionatele Europene de gimnastică de la Sofia de săptămâna viitoare.

319 afișări
Imaginea articolului Ioan Suciu şi Adrian Stoica se contrazic în privinţa şanselor la medalii ale gimnaştilor la CE

Ioan Suciu şi Adrian Stoica se contrazic în privinţa şanselor la medalii ale gimnaştilor la CE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ioan Suciu speră ca echipa pe care o pregăteşte să urce din nou pe podium, aşa cum s-a întâmplat şi la ediţia din 2012 de la Montpellier. "E o concurenţă strânsă la băieţi. Unii dintre ei au renunţat, unii s-au accidentat şi, din păcate, am ajuns la a strânge cât mai mult cureaua şi să încercăm să avem o comportare cât mai meritorie la Sofia. Eu cred în băieţi şi îmi doresc, cum îşi doresc şi ei, să reedităm rezultatul de la Montpellier din 2012, să venim pe podium cu echipa. Noi sperăm la acest lucru, dar va fi foarte, foarte greu în condiţiile actuale", a spus Suciu.

În schimb, preşedintele Adrian Stoica nu crede că băieţii pot reedita performanţa din Franţa. "Fetele noastre sunt mai aproape de pragul care trebuie, dar şi băieţii noştri au crescut mult la seniori, dar încă trebuie cizelate anumite lucruri care îi împiedică. Unul dintre factori este stabilitatea din concurs. Câteodată prezintă exerciţii care îi situează pe locul întâi, iar a doua zi la finală vin pe locul patru. E o chestiune care ne preocupă şi care trebuie reglată în perspectivă. În acest moment, nu cred că avem capacitatea de a ne lupta pentru podium", a adăugat Stoica.

În apărarea celor spuse, Stoica a precizat că nivelul gimnasticii masculine a cunoscut o dezvoltare nemaiîntâlnită. "Băieţii au o misiune extrem de dificilă, fiindcă gimnastica masculină este într-o dezvoltare fără precedent în ultimii ani. Juniorii au uşoare probleme, pentru că nu au reuşit să ajungă la nivelul pe care îl cere pregătirea unui asemenea Campionat European. Nu comentez acum motivele, deşi ele există. Unele sunt depistate, iar pe altele nu le poţi modifica. Cert e că nu va fi deloc uşor pentru băieţi calificarea la Jocurile Olimpice de tineret", a menţionat Stoica.

Pe de altă parte, Ioan Suciu a anunţat loturile pe care se va baza în întrecerile juniorilor şi seniorilor, din care va lipsi Vlad Cotuna, accidentat: "Juniorii vor participa în componenţa Buzan, Prichindel, Bădilă, Dodor şi Modăianu. Această ediţie a europenelor este şi un criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de tineret din China, de la Nanjing. La seniori vor fi Marius Berbecar, Andrei Muntean, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Daniel Rădeanu şi Laurenţiu Nistor."

Gimnastul Andrei Muntean speră ca băieţii din lot să îşi facă exerciţiile cât mai bine. "În momentul de faţă mă antrenez intens pentru Campionatele Europene, unde mă gândesc să fac o performanţă foarte bună şi să îmi fac exerciţiile. Împreună ne gândim să facem o treabă bună, să ducem până la capăt tot ce muncim în sală. Din păcate, am rămas foarte puţini, dar mergem în continuare şi vom vedea ce vom reuşi", a completat Muntean.

Marius Berbecaru a precizat că obiectivul României la Campionatele Europene de la Sofia este calificarea la Jocurile Olimpice din 2016. "Sper ca la Sofia să facem o treabă cât mai bună, atât cu echipa, cât şi pe plan individual. Sper din tot sufletul să facem un concurs cât mai bun să arătăm că suntem încă o echipă valoroasă. Obiectivul nostru cel mai important e calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Încercăm să reclădim o echipă", a subliniat Berbecaru.

Adrian Stoica a mai spus că obiectivul românilor la Sofia este obţinerea a trei-patru medalii, atât la masculin, cât şi la feminin. "Suntem condamnaţi într-un fel să aducem medalii. Este o muncă extraordinar de grea în această perioadă şi din păcate sportul românesc nu este în cea mai fastă fază a dezvoltării sale. Nu vreau să fiu pesimist, dar noi ne-am propus să ne întoarcem cu trei-patru medalii. Pot să fie şi mai multe, dar parcă nu am vrea să fie mai puţine. La nivel de vârf nu mai avem foarte mulţi sportivi, dar am avut o bază mult, mult, mult mai dezvoltată decât ceea ce se întâmplă în aceste vremuri, iar când răstorni o piramidă aşezată bine pe nişte baze, ea riscă să se prăbuşească", a explicat Stoica.

Federaţia Română de Gimnastică a semnat, miercuri, un parteneriat cu reţeaua de spitale Acibadem Hospitals Group, prin care sportivii români vor fi operaţi şi recuperaţi la Istanbul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici