Ionel Ganea, repus în funcţia de antrenor principal la Universitatea Cluj de Curtea de Apel

Ionel Ganea a fost repus în funcţia de antrenor principal al echipei Universitatea Cluj de Curtea de Apel prin anularea măsurii administratorului judiciar de denunţare unilaterală a contractului tehnicianului.

150 afișări
Imaginea articolului Ionel Ganea, repus în funcţia de antrenor principal la Universitatea Cluj de Curtea de Apel

Ionel Ganea (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Conducerea grupării ardelene precizează, vineri, pe site-ul oficial, că echipa are un singur antrenor principal şi anume Mihai Teja. "Pentru a nu se crea nici un fel de confuzie, clubul doreşte să precizeze din start că echipa are un singur antrenor principal, Mihai Teja", se menţionează oficialii clujeni.

Conform site-ului citat, Curtea de Apel Cluj a admis, vineri, "recursul declarat de Ganea Ioan Viorel împotriva sentinţei civile nr. 2679 din 16.10.2013, pronunţată în dosarul nr. 106/1285/2013/a24 al Tribunalului Specializat Cluj pe care o modifică în sensul admiterii contestaţiei cu consecinţa anulării măsurii administratorului judiciar de denunţare unilaterală a convenţiei civile de prestări servicii sportive nr. 67/2.07.2013 înregistrată la FRF sub nr. 1778/12.07.2013".

Fostul antrenor al echipei Universitatea Cluj Ionel Ganea a solicitat în recursul înaintat Curţii de Apel Cluj anularea în parte a actului de denunţare, respectiv invocarea în decizia administratorului judiciar al unui temei contractual. Clubul Universitatea Cluj precizează că fostul tehnician nu a solicitat repunerea în drepturi, ci doar eliminarea unei sintagme folosite în actul de denunţare al contractului.

"Contestarul nu putea să primească mai mult decât solicitase, asta e foarte clar din punctul nostru de vedere. Domnul Ganea şi-a însuşit măsura de denunţare, dar a cerut o revizuire, aşa cum şi-a exprimat-o şi în scris. Aşteptăm motivarea deciziei Curţii de Apel. Clubul îşi rezervă dreptul de a solicita revizuirea acestei decizii şi de a sesiza Consiliul Suprem al Magistraturii", a declarat Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al FC Universitatea Cluj.

Ganea i-a acţionat în judecată pe şefii de la U Cluj, deoarece aceştia i-au reziliat unilateral contractul la finalul turului, cu un an şi jumătate înainte de expirare. Judecătorii Tribunalului Comercial din Cluj au respins contestaţia lui Ganea, însă fostul atacant a avut câştig de cauză la recurs.

"Mi-a fost reziliat contractual abuziv. Eu aş fi fost dispus atunci să stau la discuţii cu şefii pentru a ne despărţi amiabil, aşa era normal, dar ei nu au vrut acest lucru. Nu vreau să comentez mai multe pe plan juridic, îi las pe avocaţi să vorbească, eu ştiu că am avut dreptate", a declarat Ganea pentru www.prosport.ro

După demiterea lui Ionel Ganea, conducerea tehnică a Universităţii Cluj a fost preluată de Mihai Teja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici