Ionuţ Negoiţă spune că sunt şanse de 50 la sută ca Dinamo să joace în cupele europene

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat că a discutat la UEFA problema participării în cupele europene şi sunt 50 % şanse ca echipa antrenată de Mircea Rednic să evolueze în cupele europene, dacă se va califica, în ciuda faptului că gruparea nu a ieşit la timp din insolvenţă.

Ionuţ Negoiţă spune că sunt şanse de 50 la sută ca Dinamo să joace în cupele europene (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Am luat legătura la UEFA cu domnul Traverso (n.r. - Andrea Traverso), adică cu directorul general al Departamentului de Licenţiere. Am transmis care este problema noastră şi ni s-a comunicat că ar trebui să traducem şi să trimitem toate documentele care fac obiectul discuţiei. Şi anume, noi până în 30 martie am plătit tot ce a depins de noi, tot ce era pe planul de reorganziare, toate sumele respective. În mod practic, noi ne-am făcut treaba. În teorie, a apărut vacanţa judecătorească şi decizia finală a fost în septembrie. Domnul Traverso ne-a spus, cu subiect şi predicat, după ce i-am arătat toate documentele - am fost eu, personal, şi am discutat cu dânsul, ca să-şi facă o idee, cu documente legale, nu cu poveşti: «Noi, la nivel de UEFA, nu cunoaştem legislaţia în materie de insolvenţă din fiecare ţară. Ca urmare, noi dăm libertate federaţiilor ţărilor să analizeze cum stau lucrurile, ce s-a făcut. După ce văd eu în documente, eu, dacă federaţia vă dă licenţă şi pune în spate, argumentează cu toate actele pe care le aveţi, şi vă dă licenţă, noi, UEFA, nu o respingem, nu o contestăm». Bineînţeles că de obicei cei de afară sunt mai «open» decât cei de aici, vor să ne ajute mai mult decât ai noştri şi vom vedea ce se întâmplă. În cazul în care cei de aici nu vor înţelge lucrurile, mergem la TAS. Eu spun, şi sunt realist şi rezervat, că avem şanse 50-50. Mi-a mai spus (n.r. - Traverso): «Noi, la nivel de UEFA, ne interesează lucrurile cum se întâmplă în realitate şi nu neapărat litera legii, buna intenţie a oamenilor, a cluburilor. Avem o şansă reală şi nu sunt poveşti. În câteva săptămâni voi cere să avem o discuţie foarte serioasă pe această temă (n.r. - la FRF). S-au făcut anumite demersuri, cu juristul FRF, s-au înaintat toate documentele şi se analizează cazul. Legătura cu domnul Traverso, Ionuţ Lupescu mi-a făcut-o", a declarat Negoiţă, la Digi Sport.

Tribunalul Bucureşti a decis, la 24 septembrie 2015, închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga I. Dinamo este primul club din România care iese din insolvenţă şi, conform regulamentelor UEFA, poate participa în cupele europene în sezonul 2017-2018.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
FOTBAL ,
DINAMO ,
CUPE EUROPENE
COMENTARII
  • Ma nage rLeagu e. ro 8 ian 2016

    ._ Castiga premiul cel mare de 75 de euro in competitia Champions League sau un trofeu real pe care il poti castiga jucand in cel mai bun ma na ger de fotbal online gratuit:
    Ma nage rLeague. ro

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Ce părea doar un zvon a devenit realitate. Anunţul neaşteptat facut de Gabriela Firea în direct