Iorgulescu este de acord cu folosirea torţelor şi artificiilor la meciul Steaua - Dinamo. Răspunsul Jandarmeriei

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, este de acord cu folosirea de către suporteri a torţelor şi artificiilor în incinta stadionului la partida Steaua - Dinamo, dar numai după obţinerea aprobărilor necesare.

143 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu este de acord cu folosirea torţelor şi artificiilor la meciul Steaua - Dinamo. Răspunsul Jandarmeriei

Iorgulescu este de acord cu folosirea torţelor şi artificiilor la meciul Steaua - Dinamo (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

UPDATE Jandarmerie: Steaua poate organiza un spectacol pirotehnic doar dacă are avizele necesare

Clubul Steaua poate organiza un spectacol pirotehnic la derbiul de sâmbătă cu Dinamo doar prin intermediul unei societăţi autorizate care ar urma să obţină avizele necesare de la Primăria Capitalei, ISU şi Poliţie, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

"Organizatorul partidei, Steaua, poate angaja o societate autorizată care să obţină autorizaţii de la Primăria Capitalei, Ispectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţie pentru folosirea materialelor pirotehnice. Obligaţia noastră, a Jandarmeriei, este să verificăm dacă aceste avize există conform legii 126", a declarat Enache.

Deşi articolele Legii 4 au fost abrogate odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, spectatorilor prezenţi pe stadion le este în continuare interzis accesul cu materiale pirotehnice şi folosirea lor în incinta arenelor sportive. "Toate articolele din Legea 4 au fost abrogate odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, dar deţinerea şi folosirea materialelor pirotehnice pe arenele sportive este infracţiune în continuare, conform legii 126. S-a decis doar eliminarea dublei prevederi, astfel încât manifestările sportive intră acum sub incidenţa legii 126, care precizează că deţinerea şi folosirea de materiale pirotehnice constituie infracţiune", a precizat Georgian Enache.

Conform unor surse apropiate organizatorilor derbiului, clubul Steaua intenţionează să angajeze o societate care să obţină avizele necesare folosirii torţelor pe stadionul Ghencea la meciul de sâmbătă cu Dinamo.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este de acord cu folosirea torţelor şi artificiilor în incinta stadionului la partida Steaua - Dinamo.

"Spectacolul din tribună face parte din fenomenul fotbalistic. Eu sunt de acord să se facă acest spectacol, dar cu măsurile de rigoare luate de către cei care organizează. Nu ascund faptul că la Steaua - Dinamo se vrea să se facă un spectacol cu artificii şi torţe, dar am cerut toate aprobările de la toate organele îndreptăţite pentru ca acesta să poată avea loc", a spus, miercuri, oficialul LPF, într-o conferinţă de presă.

Iorgulescu susţine că nu a reuşit să îl convingă pe preşedintele FRF, Mircea Sandu, să fie de acord cu disputarea derbiului pe Arena Naţională înaintea partidei amicale a echipei naţionale cu Argentina. "Din punctul nostru de vedere trebuie să fim liniştiţi pentru că am verificat stadionul Steaua şi acesta întruneşte condiţiile pentru a găzdui un meci. Pentru toată lumea ar fi fost mai bine să se joace pe Arena Naţională, ar fi fost mai mulţi spectatori, dar echipa naţională are prioritate, iar Mircea Sandu şi-a luat măsurile ca să nu putem desfăşura derbiul acolo, iar eu nu am putut să îl conving. Din experienţă aţi văzut că acest gazon de pe Arena Naţională nu ţine la două meciuri consecutive disputate la trei zile", a spus Gino Iorgulescu.

În ceea ce priveşte alegerile pentru preşedinţia FRF, Iorgulescu susţine că singurul favorit este Gheorghe Popescu. "În afară de Gică Popescu nu văd pe altul favorit. Popescu are o imagine, a jucat la echipe mari, e preocupat, a stat de vorbă cu toţi votanţii", a afirmat preşedintele LPF.

Meciul Steaua - Dinamo, din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I, se va disputa, sâmbătă, de la ora 21.00, pe Stadionul Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici