Irina Begu - Bianca Andreescu, din primul tur de la Indian Wells, se joacă astăzi. ORA meciului

Irina Begu - Bianca Andreescu este duelul care dă start pentru "echipa" României în primul tur al tabloului principal de la Indian Wells, miercuri noapte, în jurul orei 22:30.

457 afișări
Imaginea articolului Irina Begu - Bianca Andreescu, din primul tur de la Indian Wells, se joacă astăzi. ORA meciului

Irina Begu - Bianca Andreescu, din primul tur de la Indian Wells, se joacă astăzi. ORA meciului

Într-o zi în care pe "tabloul mare" se joacă doar la feminin, duelul în care limba oficială este româna a fost programat de organizatori pe o arenă cu 8.000 de locuri, inaugurată în 2014 - a doua ca mărime a complexului.

Provocarea este mare pentru Irina Begu: Bianca Andreescu este una dintre cele mai în formă jucătoare de tenis ale momentului. Cu 21 de victorii în 24 de meciuri, o finală la Auckland şi un prim trofeu din seria WTA 125K - la Newport, "Bibi" (18 ani) a pătruns în Top 15 în clasamentul punctelor pe 2019 (Race to Shenzhen), bifând totodată un nou "personal-best" în clasamentul WTA, staţionând acum pe locul 60. Bianca a primit, de altfel, o invitaţie direct pe tabloul principal, pentru că, la ora încheierii înscrierilor, ea nu se afla pe un loc care să îi permită accesul decât în calificări (Andreescu a început de altfel anul 2019 în afara Top 100).

Dacă Irina are un start nici prea entuziasmant, dar nici catastrofal de an, cu 6 victorii şi 5 înfrângeri, Bianca punctează cu victorii de senzaţie, la Wozniacki, Venus Williams, Bouchard şi Buzărnescu. Deţinătoarea unui joc agresiv, în forţă, dar cu destule tuşe fine, Bianca Andreescu a dovedit o excelentă abilitate de adaptare la diferite stiluri de joc, reuşind să învingă şi sportive cu unele dintre cele mai bune arme din circuit, şi sportive de constanţă, dar a îmblânzit şi jocul excentric al unei Su-Wei Hsieh.

Cu 10 poziţii mai jos în WTA, dar şi cu 10 ani în plus în buletin, mai versată în duelurile din WTA, Irina Begu are experienţa de partea sa, plus victoria în singurul meci direct de până acum, obţinută anul trecut, în Fed Cup, 6-3, 6-7(4), 6-2. Dacă pentru Irina lucrurile par mai complicate acum în găsirea ritmului de joc, saltul "româncei" din lotul Canadei nu poate fi descris decât prin cuvântul "spectaculos", însă şi efortul fizic depus se adună, iar primele semne s-au văzut deja pe teren.

Indian Wells este un turneu care le-a purtat noroc tinerelor jucătoare: ediţia din 2018 a întrecerii feminine a beneficiat de o finală între două sportive de 20 de ani (Naomi Osaka a câştigat primul său trofeu după un ultim act cu Daria Kasatkina), iar Amanda Anisimova lua caimacul, la doar 16 ani, cu o victorie de senzaţie în faţa Petrei Kvitova, care o ducea în optimi.

România are o singură jucătoare implicată în duelurile din primul tur la Indian Wells. Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu debutează direct în turul doi, fiind pe lista capilor de serie, în timp ce ambele tricolore aflate la startul calificărilor - Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea - au fost învinse în "meciurile-trial". Monica a cedat în primul tur, în timp ce Sorana a capotat după un prim set câştigat în faţa japonezei Nao Hibino, nemaireuşind să îşi adjudece decât un singur game în seturile doi şi trei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici