Istorie rescrisă în Liga Campionilor de cifre uluitoare: 15 brazilieni într-un meci şi recordul lui Guardiola

  • Prima zi a celei de a treia etape a Ligii Campionilor a programat marţi 8 meciuri.
  • Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) a publicat miercuri câteva statistici şi recorduri inedite, avându-i pe Guardiola, Salah şi Benzema în prim-plan.
1121 afișări
Imaginea articolului Istorie rescrisă în Liga Campionilor de cifre uluitoare: 15 brazilieni într-un meci şi recordul lui Guardiola

Pep Guardiola

35 de goluri au fost marcate în cele 8 meciuri din Liga Campionilor pe 19 octombrie. Au mai fost înregistrate doar 4 zile de meci (în formatul de 8 meciuri pe zi) în care s-au marcat mai multe goluri în toată istoria turneului.

Antoine Griezmann (Atletico Madrid) a devenit primul jucător din istoria Ligii Campionilor care a marcat de două ori şi a fost eliminat în acelaşi meci (împotriva lui Liverpool, scor 2-3).

Mohamed Salah a devenit primul jucător din istoria lui Liverpool care a marcat în 9 meciuri consecutive, în toate competiţiile.

Salah este al treilea jucător vizitator care reuşeşte o dublă împotriva lui Atlético Madrid, într-un meci din Liga Campionilor, după Lisandro (în 2009, cu Porto) şi Drogba (în 2009, cu Chelsea).

Manchester City a marcat cel puţin 5 goluri într-un meci pentru a 40-a oară în toate competiţiile, cu Josep Guardiola ca antrenor (din 2016).

A fost a 19-a oară când echipele conduse de Pep Guardiola (Barcelona, Bayern, Manchester City) au marcat cel puţin 5 goluri într-un meci din Liga Campionilor, mult mai mult decât au făcut-o echipele oricărui alt antrenor. Arsène Wenger şi Alex Ferguson au reuşit fiecare de câte 8 ori această performanţă.

Golul marcat de Karim Benzema în meciul cu Shakhtar (5-0) a fost al 290-lea pentru Real Madrid în toate competiţiile. El îl egalează astfel pe Santillana în clasamentul all-time al golgheterilor clubului. Ei împart poziţia a 4-a, fiind în urma lui Cristiano Ronaldo (450), Raúl (323) şi Alfredo Di Stéfano (308).

12 jucători, 8 de la Shakhtar şi 4 de la Real Madrid, de aceeaşi naţionalitate (braziliană), din afara continentului european, au fost titulari într-un meci din Liga Campionilor, fapt întâmplat pentru prima dată în toată istoria competiţiei.

Cu tot cu înlocuirile, 15 jucători de origine braziliană au evoluat în acest meci.

Real Madrid a beneficiat pentru a 17-a oară de autogol în parcursul său în Liga Campionilor, mai mult decât orice altă echipă, următoarele fiind Barcelona, cu 16 şi Bayern, cu 15.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici