Jana Novotna: Halep va fi o jucătoare bună, dar nimeni nu-şi va aminti de ea pentru că nu e "wow"

Jana Novotna, câştigătoare a turneului de la Wimbledon în 1998, a declarat că Simona Halep nu va deveni o jucătoare de care lumea să-şi amintească în viitor, adăugând că, deşi are calităţi, sportiva română nu este în categoria din care fac parte Serena Williams şi Maria Şarapova.

945 afișări
Imaginea articolului Jana Novotna: Halep va fi o jucătoare bună, dar nimeni nu-şi va aminti de ea pentru că nu e "wow"

Jana Novotna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Halep va fi mereu bună, mereu constantă şi poate va câştiga Grand Slam-uri, dar va fi una dintre jucătoarele de care nu-şi va mai aduce aminte nimeni - şi nu o spun într-un sens rău. O jucătoare bună, solidă, curajoasă, constantă, dar nu este «wow». Sunt întotdeauna puţine jucătoare de care să-ţi aminteşti, deşi au fost atât de multe sportive bune. Trebuie să fii «wow» în toate felurile şi Serena este în această categorie, aşa cum este şi Maria Şarapova, chiar dacă nu a câştigat atâtea turnee de Grand Slam. Dar oriunde apare (n.r. - Şarapova) este un titlu, este succes, este profesionalism. Să combini toate astea, să le pui împreună şi să rămâi mereu în centrul atenţiei... Nu multe jucătoare pot face asta", a spus Novotna, pentru site-ul sport360.com.

Nici Eugenie Bouchard nu se încadrează în categoria cea mai înaltă, a jucătoarelor de tenis care sunt "wow", consideră Novotna. "Priviţi ce se întâmplă cu Eugenie Bouchard. A avut un an extraordinar, au pus-o în reviste, i-au schimbat părul, dar ea nu se poate descurca. Însă Şarapova poate face o sesiune foto, poate merge pe tocuri înalte, poate poza într-un Porsche, apoi se duce pe teren şi este aşa (n.r. - Novotna a făcut o faţă concentrată), nu se uită niciodată înapoi. Uimitor. Unic", a precizat fosta jucătoare cehă.

Jana Novotna, acum în vârstă de 46 de ani, a câştigat în carieră 24 de turnee WTA, printre care şi Turneul Campioanelor în 1997, ocupând locul 2 în clasamentul mondial, în acelaşi an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici