Jean-Luc Dehaene, expert UEFA în fair-play financiar, a încetat din viaţă

Jean-Luc Dehaene, fost prim-ministru al Belgiei şi unul dintre experţii UEFA în ceea ce priveşte aplicarea regulamentului de fair-play financiar, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 73 de ani, ca urmare a unei căzături în timp ce se afla în vacanţă la Quimper, în Franţa.

65 afișări
Imaginea articolului Jean-Luc Dehaene, expert UEFA în fair-play financiar, a încetat din viaţă

Jean-Luc Dehaene, expert UEFA în fair-play financiar, a încetat din viaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UEFA a pierdut astfel cel mai important specialist în aplicarea fair-play-ului financiar, într-un moment în care sunt aşteptate sancţiuni pentru nouă cluburi europene ce nu au respectat regulamentul în domeniu.

"Din dragoste pentru fotbal, el a acceptat să joace un rol cheie în punerea în practică a fair-play-ului financiar, devenind primul preşedinte al departamentului de control financiar al cluburilor membre UEFA, apoi anchetator-şef a Instanţei de control financiar al cluburilor, o misiune aproape de inima lui, căreia i s-a dedicat până la final", a declarat preşedintele UEFA, Michel Platini.

Jean-Luc Dehaene a fost premierul Belgiei între în 1992 şi 1999, ministru şi preşedinte al mai multor companii, printre care şi Dexia Bank. În acest an, el a fost diagnosticat cu cancer pancreatic. Politician pasionat de fotbal, Dehaene era suporter al echipei FC Bruges.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici