Jocurile olimpice 2022. „Simplu, sigur şi splendid". Cum va arăta ceremonia de deschidere la Beijing

  • Jocurile Olimpice de iarnă debutează vineri la ora locală 20.00 (14.00 ora României), la Beijing şi vor dura timp de 17 zile, până pe 20 februarie.
  • Festivitatea de deschidere va fi marcată de măsurile extrem de stricte impus de autorităţile chineze, însă promite să fie totuşi un spectacol grandios.
521 afișări
Imaginea articolului Jocurile olimpice 2022. „Simplu, sigur şi splendid". Cum va arăta ceremonia de deschidere la Beijing

A sosit momentul mult aşteptat de întreaga planetă. După 4 ani, ediţia 2022 a Jocurilor Olimpice de iarnă a ajuns la apogeu, după ce în cei 4 ani au avut loc pregătiri intense, atât din partea sportivilor aspiranţi la o medalie sau la o participare cât mai merituoasă, cât şi din partea organizatorilor.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022 promite să fie un spectacol simplu, sigur şi splendid, la 14 ani după ce Jocurile de vară au avut loc tot în capitala chineză.

Lumea va urmări cum 91 de Comitete Olimpice Naţionale vor defila pe Stadionul Naţional pentru a sărbători startul celei de a 24-a ediţii a Jocurilor de iarnă.

Jocurile olimpice 2022. Când are loc ceremonia de deschidere

Ceremonia de deschidere va începe vineri, 4 februarie, ora 20:00, ora locală, ora 14.00, ora României, pe Stadionul Naţional, cunoscut şi sub numele de "Cuibul de pasăre".

Acelaşi stadion a găzduit, de asemenea, ceremonia de deschidere pentru Beijing 2008.

La fel ca în cazul oricăror Jocuri Olimpice, detaliile Ceremoniei de Deschidere au fost ţinute sub tăcere până la începerea festivităţilor.

Ceea ce ştim este că se aşteaptă ca ceremonia să dureze aproximativ 100 de minute, ţinând cont de vremea extrem de rece (chiar sum -10 grade în timpul zilei) şi din cauza restricţiilor impuse de pandemia de Covid.

Spectacolul va fi realizat de peste 3.000 de artişti, dintre care 95 la sută vor fi adolescenţi chinezi. Asta în contrast cu cele 4 ore şi 15.000 de participanţi, la ediţia de vară din 2008.

Cel care se află în spatele ceremoniei de deschidere este regizorul Zhang Yimou, nominalizat de trei ori la Oscar, cel care a regizat şi ceremoniile de deschidere şi de închidere a Jocurilor din 2008.

Zhang, în vârstă de 71 de ani, va fi primul regizor care va superviza atât Jocurile de vară, cât şi cele de iarnă, Beijingul fiind primul oraş olimpic din istorie care se poate lăuda cu această dublă postură de organizator a ambelor competiţii.

Zhang a realizat, de asemenea, ceremoniile de predare-primire de la Atena 2004 şi PyeongChang 2018.

Jocurile olimpice 2022. Care este conceptul

Tema pentru 2008 a fost de a prezenta China şi istoria sa de 5.000 de ani în faţa restului lumii. Zhang a declarat că pentru 2022, lucrurile vor fi mult diferite.

Beijingul încearcă să organizeze nişte Jocuri "simple, sigure şi splendide", iar ceremonia de deschidere se va încadra în aceste principii, a spus Zhang.

Acesta a declarat într-un interviu că povara realizării ceremoniei din 2008, devenită un clasic al ceremoniilor de deschidere, e mare şi ştie că în era în care social media permite tuturor să îşi exprime părerea, e expus criticilor.

„E o mare provocare să le fac diferite şi distincte, la o distanţă atât de mică, una de cealaltă. În primul rând, trebuie să adăugăm caracteristicile ediţiei de iarnă. Multe din elementele clasice nu vor putea fi duplicate. Cel mai important lucru pentru mine a fost să scap de povara realizăriilor din 2008.

Vom promova conceptul „Simplu, sigur şi splendid”, dând loc calităţii în detrimentul cantităţii. E o adevărată provocare să realizăm ceva splendid întro manieră simplă şi sigură.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici