Jocurile Olimpice de la Londra: Scotland Yard lansează un număr gratuit în cadrul măsurilor antiteroriste

Poliţia londoneză a pus la dispoziţia publicului un număr gratuit în cadrul măsurilor antiteroriste pentru ca cetăţenii să poată denunţa orice act sau individ suspect, cu aproape cinci luni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice din capitala britanică.

107 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Londra: Scotland Yard lansează un număr gratuit în cadrul măsurilor antiteroriste

Jocurile Olimpice de la Londra: Scotland Yard lansează un număr gratuit în cadrul măsurilor antiteroriste (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

"Teroriştii trăiesc printre noi. Vrem să ne avertizaţi în legătură cu orice persoană sau lucru care vă atrage atenţia în viaţa voastră de zi cu zi. Puteţi avea informaţii care ar putea salva vieţi", a explicat un oficial din cadrul Scotland Yard, Stuart Osborne.

Ameninţarea cu atacuri la Londra şi în Marea Britanie în ansamblu, venind din partea unor grupuri sau indivizi ce au legături cu Al-Qaida sau republicani disidenţi irlandezi, este "reală şi gravă", potrivit poliţiei.

Circa 25.000 de militari şi poliţişti sunt mobilizaţi în timpul Jocurilor Olimpice, în cadrul unei operaţiuni care ar costa 553 de milioane de lire sterline (665 de milioane de euro) şi care va mobiliza şi avioane de luptă, două nave de război şi rachete sol-aer.

Londra va găzdui Jocurile Olimpice în perioada 27 iulie - 17 august.

Capitala britanică a suferit, la 7 iulie 2005, mai multe atentate împotriva transporturilor în comun, care au provocat moartea a 52 de persoane. Aceste atentate au fost comise la o zi după anunţul privind desemnarea Londrei drept gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici