Joelinton este indisponibil pentru minimum şase săptămâni din cauza unei accidentări

Mijlocaşul Joelinton, de la Newcastle United, va sta pe tuşă cel puţin şase săptămâni din cauza unei accidentări, a declarat vineri managerul Eddie Howe, în condiţiile în care problemele cu accidentările continuă să se adâncească pe St James' Park.

113 afișări
Imaginea articolului Joelinton este indisponibil pentru minimum şase săptămâni din cauza unei accidentări

Sursa foto: AP

Brazilianul în vârstă de 27 de ani s-a accidentat în timpul vizitei din turul al treilea la rivalii de la Sunderland în Cupa Angliei.

Harvey Barnes, Jacob Murphy, Elliot Anderson, Matt Targett, Joe Willock, Nick Pope şi Callum Wilson se numără printre absenţii pe termen lung la Newcastle.

"Nu este bine, este o accidentare care îl va face să lipsească cel puţin şase săptămâni, este o adevărată lovitură pentru noi", a declarat Howe reporterilor înainte de meciul de sâmbătă din Premier League cu Manchester City.

"El este un jucător atât de important. Are o problemă cu tendonul de la cvadrilaterală. Este foarte dezamăgit, vrea să joace şi să se descurce bine - a trebuit să încercăm să îl ridicăm. El este forţa noastră motrice la mijlocul terenului, este o lovitură mare".

Howe a declarat că Newcastle nu şi-a întărit deja echipa în perioada de transferuri din ianuarie din cauza regulilor de fair play financiar.

Newcastle, care în octombrie 2021 a fost achiziţionată de un grup condus de Fondul de investiţii publice din Arabia Saudită, a raportat o pierdere de 73,4 milioane de lire sterline (93,59 milioane de dolari) în ultimele sale rezultate financiare.

"Suntem foarte întinşi în zonele de atac şi de mijloc, iar acest lucru i-a inhibat pe jucătorii noştri să se odihnească şi să facă loc la jucători noi pentru a ajuta la rotaţie", a declarat Howe.

"Într-o lume ideală, având libertatea de a acţiona, am fi adus deja jucători, dar nu suntem în această situaţie, deoarece fair-play-ul financiar este o problemă pentru noi. Deci, trebuie să navigăm în jurul acestui aspect".

Howe, care va conduce al 650-lea său meci în weekend, a declarat că echipa sa va avea de dat o luptă puternică împotriva campioanei City. City ocupă locul trei în clasament, în timp ce Newcastle se află pe locul nouă după ce a ieşit din Liga Campionilor şi din Cupa Ligii.

"Ei sunt echipa de bătut, recordul lor din ultimele sezoane a fost incredibil. Au cel mai bun manager din lume, stilul lor de joc este greu de combătut, dar cred că putem concura cu adevărat în acest meci", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici