Jose Froilan Gonzalez, primul pilot care a câştigat un Mare Premiu de F1 pentru Ferrari, a murit

Fostul pilot argentinian Jose Froilan Gonzalez, primul care a câştigat un Mare Premiu de Formula 1 pentru Ferrari, a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 90 de ani, a anunţat familia sa.

259 afișări
Imaginea articolului Jose Froilan Gonzalez, primul pilot care a câştigat un Mare Premiu de F1 pentru Ferrari, a murit

Jose Froilan Gonzalez, primul pilot care a câştigat un Mare Premiu de F1 pentru Ferrari, a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Froilan Gonzalez a fost spitalizat în ultimele două luni.

Născut în 1922, Jose Froilan Gonzalez a debutat în Formula 1 în 1950, la volanul unui Maserati, la GP-ul Principatului Monaco, şi a participat la 26 de curse în nouă sezoane (1950-1957 şi 1960).

Argentinianul a înregistrat primul succes la Grand Prix-ul Marii Britanii, la 14 iulie 1951, pe circuitul de la Silverstone, devenind primul pilot Ferrari care a învins o Alfa Romeo ce în plus era condusă de cel care urma să devină campion mondial, Juan Manuel Fangio. Jose Froilan Gonzalez a înregistrat al doilea său succes tot la GP-ul Marii Britanii, în 1954, anul celui de-al doilea titlu al lui Fangio.

La 10 iulie 2011, la Marele Premiu al Marii Britanii, Gonzalez a fost omagiat de echipa Ferrari şi de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

În plus, Froilan Gonzalez a fost singurul argentinian care a câştigat celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici