Jurgen Klopp condamnă guvernul britanic: "M-am simţit ca un extraterestru la benzinărie, eram singurul cu mască"

  • Jurgen Klopp a comparat modul in care a gestionat criza Covid guvernul britanic cu cel din Germania
  • Managerul lui Liverpool a criticat răspunsul târziu al autorităţilor
  • Liverpool a terminat la egalitate cu Everton, scor 0-0, în primul meci după pandemie
1097 afișări
Imaginea articolului Jurgen Klopp condamnă guvernul britanic: "M-am simţit ca un extraterestru la benzinărie, eram singurul cu mască"

Jurgen Klopp condamnă guvernul britanic: "M-am simţit ca un extraterestru la benzinărie, eram singurul cu mască"

 
Jurgen Klopp, managerul celor de la Liverpool, a criticat felul în care a gestionat guvernul Marii Britanii criza de coronavirus, înregistrând peste 300.000 de cazuri pozitive si 43.000 de decese.
 
Liverpool a disputat duminică partida cu Everton, scor final 0-0, acesta fiind primul meci după mai bine de 3 luni pentru gruparea de pe Anfield. Liverpool mai are nevoie de 5 puncte în ultimele 8 etape rămase de disputat pentru a câştiga matematic titlul de campioană.
 
În ciuda avansului de 25 de puncte faţă de Manchester City, când sezonul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, cei de la Liverpool au avut emoţii că sezonul nu va fi reluat. Însă Jurgen Klopp a declarat că acest pericol nu a existat.
 
"Nu am fost îngrijorat nici măcar o secundă că acest guvern ne va costa titlul pentru că eram îngrijorat de numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa. În continuare sunt îngrijorat. Nu am votat pentru acest Guvern. A fost alegerea altor persoane. Iar problema mea era că primeam veşti din Anglia şi primeam şi veşti din Germania. Dacă ne priveau extratereştrii din exterior, ar fi crezut că provenim de pe planete diferite", a spus Jurgen Klopp.
 
Germania a înregistrat mai puţin de 9.000 de decese din cauza pandemiei de coronavirus, măsurile stricte de protecţie fiind un factor important care a dus la reducerea acestui număr. În schimb, Guvernul din Marea Britanie a întârziat implementarea măsurilor stricte şi este una dintre cele mai afectate ţări la nivel global. Jurgen Klopp a mai declarat că nu a înţeles motivele pentru care în Marea Britanie abia în data de 15 iunie a devenit obligatorie purtarea măştilor de protecţie în transportul public, măsură luată în alte ţări cu mult mai puţine cazuri încă de la începutul crizei.
 
"Personal, nu pot să înţeleg de ce am început să purtăm măşti în spaţii închise abia de pe 15 iunie când de 5-6 săptămâni acest lucru se întâmpla în toate celelalte ţări. Se poate dezbate pe seama lor, dacă sunt utile, însă e o certitudine că ţările în care s-a purtat mască numărul deceselor e mai mic decât în Marea Britanie. Acest lucru e clar. Dacă privesc ceea ce se întâmplă în Germania, situaţia nu e perfectă, mulţi şi-au pierdut viaţa. Dar totul este foarte diferit. Dacă vrei să mergi la un supermarket şi nu ai mască, nu eşti lăsat să intri. Cu mască poţi intra în orice magazin. Poţi merge la coafor, de exemplu. Tu porţi mască, ei poartă mască si uneori au şi alte măsuri precum termometru. Când merg la o benzinărie în Anglia sunt singurul cu mască, singurul cu mănuşi: mă simt ca un extraterestru. Dar nu mă voi opri până când nu mi se va spune că s-a terminat. Dar în interiorul cluburilor de fotbal suntem în siguranţă. Suntem testaţi de 2 ori pe săptămână, e un mediu sigur", a mai declarat Jurgen Klopp.
 
Liverpool se află pe primul loc în Premier League cu 83 de puncte după 30 de etape, cu 23 mai multe decât Manchester City, echipă care are un meci mai puţin disputat. In etapa următoare, Liverpool o va întâlni pe Crystal Palace, miercuri, 24 iunie, pe stadionul Anfield.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici