Larisa Iordache: M-a durut foarte tare să privesc cum se concurează la Rio şi să nu pot fi acolo

Larisa Iordache, venită din postura de rezervă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a declarat după finala de la bârnă că este foarte dezamăgită, însă, totodată mulţumită pentru că s-a încheiat un ciclu olimpic şi speră într-o participare peste patru ani, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

5882 afișări
Imaginea articolului Larisa Iordache: M-a durut foarte tare să privesc cum se concurează la Rio şi să nu pot fi acolo

Larisa Iordache: M-a durut foarte tare să privesc cum se concurează la Rio şi să nu pot fi acolo

Larisa Iordache a declarat, pentru ProSport, după concursul la bârnă, încheiat pe locul 7 de Cătălina Ponor: ”Pentru mine, Rio reprezintă un nou început, pentru că s-a încheiat un ciclu olimpic. Am făcut tot ce a depins de mine, nu am ce să-mi reproşez. Sper ca startul următor să fie unul bun, cu rezultate. Pentru mine, ceea ce s-a întâmplat la Rio este o învăţătură şi o întâmplare prin care nu aş fi vrut să trec. M-a durut foarte tare să privesc cum se concurează la Rio şi eu să nu pot să fiu pe aparate”.

Larisa Iordache a venit la Rio din postura de rezervă, după ce i s-a spus că se va face o evaluare înainte de Jocurile Olimpice, iar cea mai în formă dintre ea şi Cătălina va intra în concurs. Nu a mai avut loc nicio evaluare! Brusc, s-a uitat că Larisa a ţinut gimnastica în spate timp de patru ani, în tot ciclul olimpic, iar rezultatele ei au fost sinonime cu palmaresul sectorului feminin. Să recapituăm:

2013 - Europene: aur la bârnă, argint la individual compus, sărituri şi sol

2013 - Mondiale: bronz sol şi locul 4 la individua compus

2014 - Europene: aur la sol şi la echipe, argint la bârnă şi bronz la sărituri

2014 - Mondiale: argint la individual complus şi sol, loc 4 echipe

2015 - Mondiale: bronz la individual compus

La Rio, cu două zile înainte de a începe calificările, Larisa Iordache se antrena într-o sală din Rio, ştiind că nu are nicio şansă de a mai intra în concurs. De unde a găsit puterea? Numai ea ştie. Când e întrebată ce ar fi făcut ea dacă ar fi fost înscrisă, Larisa răspunde în stilul ei caracteristic: ”Tot timpul va exista un dacă, un doar şi un poate. Aşa a fost să fie. Nu depinde totul numai de noi. Nu ştiu cum ar fi fost, dar trebuie susţinut fiecare sportiv în parte, chiar şi atunci când este jos. Să fie încurajat!”.

Cele mai mari şanse de a se apropia de podiumul de la feminin, România le-ar fi avut la individual compus, unde Larisa a obţinut anul trecut bronzul la Mondiale. Cu totalul de atunci ar fi urcat acum pe podium. ”Putem spune şi da, şi nu că puteam lua medalie la individual compus. Pregătiră eram, însă aşa a fost să fie. Regretele nu-şi mai au rostul. De acum încolo trebuie să fim optimişti şi să pivim spre viitor. Nu mă gândesc deocamdată la Jocurile Olimpice de la Tokio, ca ţintă fixă. Voi lua totul pas cu pas. Important este să fiu sănătoasă, deoarece acest lucru mă ajută să-mi menţin pregătirea. Sper să particip la fiecare concurs cu demnitate şi să fiu mulţumită de mine. Acum am nevoie de o mică pauză, să mă detaşez, pentru că a fost o perioadă ciudată pentru mine”.

Larisa a fost întrebată despre ceea ce crede că s-a întâmplat cu Cătălina Ponor în finala de la bârnă. ”Nu ştiu, nu am fost lângă ea. Nu sunt în măsură să comentez evoluţia Cătălinei. Cea mai în măsură sunt ea şi antrenorii. Eu sper să fie bine şi să ţină capul sus, ca întotdeauna”.

Larisa nu a ocolit nici subiectul ce deja e dezbătut intens în ţară, cel al încurajărilor pe care le-a transmis pe twitter americancei Simone Biles. ”Este adevărat, suntem foarte bune prietene. Dar i-am transmis baftă! de două ori şi Cătălinei Ponor, prin mesaj pe telefonul ei personal, iar la unul dintre ele mi-a şi răspuns”, a declarat Larisa Iordache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici