Lider galerie Dinamo: Negoiţă ne-a minţit frumos, vom protesta faţă de intrarea în insolvenţă

Unul dintre liderii galeriei FC Dinamo, Florin Andrei, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că suporterii "alb-roşii" se simt minţiţi de acţionarul Ionuţ Negoiţă şi că vor protesta la partida cu Săgeata Năvodari faţă de decizia clubului de a solicita deschiderea procedurii de insolvenţă.

342 afișări
Imaginea articolului Lider galerie Dinamo: Negoiţă ne-a minţit frumos, vom protesta faţă de intrarea în insolvenţă

Lider galerie Dinamo: Negoiţă ne-a minţit frumos, vom protesta faţă de intrarea în insolvenţă (Imagine: Andrei Pungovschi / Mediafax Foto)

"Nu ne aşteptam la decizia asta. Asta e singura variantă prin care Negoiţă nu mai e obligat să plătească datoriile, dar nu e un început pentru Dinamo. E o variantă ca el să pornească de la zero, dacă se poate spune aşa, dar ţinând cont de numele lui Dinamo, ceea ce îşi doreşte el va fi un revers negativ pentru el. Chiar dacă este o soluţie optimă din punct de vedere financiar, nu este şi punctul de vedere al suporterilor dinamovişti. E ca şi cum ai îngropa Dinamo cu totul şi ai vrea să vezi un alt Dinamo. Cred că asta îl va lovi în perioada următoare. La ultimul meci nu a fost un protest împotriva omului Ionuţ Negoiţă. Suporterii dinamovişti vor protesta împotriva gestionării clubului Dinamo. Nu avem nimic cu omul Negoiţă aşa cum nu am avut nici cu omul Nicolae Badea. Noi vrem ca atunci când cineva îşi propune un proiect să nu ne mintă. Iar în momentul de faţă când înaintezi acţiunea de insolvenţă, tot ce ai spus înainte e nul, a fost o minciună. A încercat să ne mintă frumos", a declarat Andrei.

Liderul "Peluzei Cătălin Hâldan" nu crede că acţionarul Ionuţ Negoiţă a investit 14 milioane de euro în clubul Dinamo de la preluarea pachetului majoritar de acţiuni. "Acţiunea de intrare în insolvenţă va fi contestată la următorul meci, dar nu ştiu încă în ce măsură şi în ce mod. Dar mai mult ca sigur această acţiune nu este pe placul niciunui suporter dinamovist. Una a spus când a preluat Dinamo şi la nici un an de zile ajungem în situaţia Rapidului. Noi datorii nu puteau să apară atâta timp cât el, bănuiesc, că a făcut un audit, pe care îl tot face de când caută aşa-zişii investitori la Dinamo. Când ai o astfel de analiză, ştii ce datorii sunt. Că a investit 14 milioane de euro poate să spună altcuiva. Toţi care ne învârtim în jurul fotbalului ştim că astea sunt doar fabulaţii. E adevărat că nu doar ale lui, ale tuturor celor implicaţ. Să spui că ai băgat 14 milioane de euro în Dinamo ar trebui să şi dovedeşti aşa ceva. Atâta timp cât noi am luat jucători de la Severin şi acum vrei să iei de la Corona Braşov, retrogradate. Iar fondul salarial la Dinamo este cunoscut. Să spui că ai investit 14 milioane e o glumă. Dacă ar fi băgat 14 milioane în Dinamo nu ar fi fost acum în insolvenţă", a mai spus Florin Andrei.

FC Dinamo a depus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă, informeză site-ul tmb.ro.

Dosarul a fost înregistrat cu numărul 16020/3/2014 în numele societăţii FC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul de fotbal din Liga I. Tribunalul Bucureşti nu a acordat încă un termen pentru acest dosar.

Instanţa va analiza cererea FC Dinamo şi în cazul în care o va accepta va numi un administrator judiciar. Acesta din urmă va întocmi tabelul preliminar de creanţe până la un termen stabilit de Tribunalul Bucureşti.

FC Dinamo este al cincilea club de Liga I care intră în insolvenţă în ultimii doi ani după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi.

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a devenit majoritar la Dinamo, în luna martie 2013, după ce a preluat acţiunile deţinute de Nicolae Badea şi pe cele ale lui Dragoş Săvulescu.

Negoiţă a devenit acţionar la Dinamo la începutul lunii august 2012, când a cumpărat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea. O proporţie de 10 la sută din acţiunile FC Dinamo se află în portofoliul vechii societăţi care a administrat gruparea "alb-roşie".

Echipa de fotbal Dinamo Bucureşti a fost înfiinţată în urmă cu 66 de ani, în mai 1948.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici