LIVE  Liga Campionilor, semifinale. Liverpool vs Villarreal: „cormoranii” au zburdat după pauză

Formaţia spaniolă Villarreal, deţinătoarea Ligii Europa şi performera actualei ediţii a Ligii Campionilor la fotbal, a mers, miercuri seară, pe „Anfiled Road”, unde a pierdut clar lupta cu echipa engleză Liverpool, scor 0-2.

4450 afișări
Imaginea articolului Liga Campionilor, semifinale. Liverpool vs Villarreal: „cormoranii” au zburdat după pauză

Liga Campionilor, semifinale. Liverpool vs Villarreal: „cormoranii”, dezlănţuiţi după pauză

Liga Campionilor - semifinale (tur)

LIVERPOOL - VILLARREAL 2-0 
Estupinan (53 - autogol), Mane (55)

Liverpool a presat tot meciul şi este cu un picior în finala Ligii Campionilor, unde ar putea da peste Manchester City sau peste Real Madrid.

Oaspeţii au rezistat cumva în prima repriză, dar au cedat în startul reprizei secunde, când au încasat două goluri.

////////////////////////////////////////////

Gruparea britanică poate câştiga 4 trofee în decurs de câteva săptămâni (a triumfat în Cupa Ligii, este în finala Cupei Angliei cu Chelsea Londra şi se află la un punct în spatele liderului Manchester City, în Premier League, cu 5 etape rămase de jucat). În schimb, Villarreal pune totul la bătaie în „dubla” din semifinalele Ligii, neavând alte mize de atins în La Liga.

În meciurile care au opus echipele pregătite de antrenorul spaniol Unai Emery (50 de ani, din 2020 la Villarreal) şi trupa engleză s-a atins o medie generală de 5,2 goluri pe meci. O miză de peste 4,5 goluri în meciul de miercuri seară vine acum, la pariuri, cu o cotă uriaşă, 5, care se dublează dacă miza creşte la peste 5.5 goluri pe meci.

Pentru „Submarinul Galben” însă, Anglia este un teren minat, indică statistica. Emery a construit o formaţie care ştie să se strângă în apărare, refuzând de multe ori jocul. Nu putea face asta la formaţii croite pe atac, precum Sevilla, PSG sau Arsenal, pe care le-a pregătit înainte de Villarreal.

În trecut, Unai Emery împotriva lui Liverpool a însemnat fotbal frenetic şi goluri în cascadă. Cifrele meciurilor anterioare dintre antrenorul spaniol şi „cormorani” vorbesc de la sine: cele 5 jocuri au produs un total de 26 de goluri. Cifră uriaşă, alimentată şi de pofta de goluri cu care, marţi seară, s-a terminat prima semifinală a Ligii, Manchester City-Real Madrid. Partida s-a încheiat cu rezultatul de 4-3 pentru gazde.
Cifra duelurilor Emery-Liverpool a fost umflată de ultimul meci dintre actualul antrenor de la Villarreal şi trupa din oraşul Beatles-ilor.

Era etapa a 4-a în Carabao Cup (Cupa Ligii Angliei) dintre Arsenalul său şi Liverpool, în octombrie 2019. Partida s-a terminat cu un incredibil 5-5 (gol egalizator reuşit de belgianul Divock Origi, în prelungiri), apoi Liverpool s-a calificat mai departe la penalty-uri. Germanul Jurgen Klopp (54 de ani, din octombrie 2015 la Liverpool) era şi atunci la „cormorani”, urmând acum să-l înfrunte din nou pe Unai Emery, de această dată în semifinala Ligii Campionilor, o dublă provocare care va decide cine va păşi în finala de pe 28 mai, de la Paris.

Golurile nu au lipsit nici în precedentele meciuri dintre Emery şi Reds, în care ambele echipe au marcat mereu. Antrenorul spaniol a câştigat primul lui duel cu Liverpool când stătea pe banca celor de la Sevilla, în finala Ligii Europa: 3-1, în mai 2016. A fost, de altfel, singurul succes.

Englezii, copleşitori acasă

În calitate de manager la Arsenal (a stat la Londra în stagiunea 2018-2019), au fost 3 înfrângeri (3-1 şi 5-1 în Premier League plus lângă 5-5-ul amintit, cu KO-ul suferit la penalty-uri) şi un egal (1-1). Arsenal este şi ultima echipă cu care s-a confruntat Villarreal, în semifinalele Ligii Campionilor, sezonul 2005-2006, Gunners trecând mai departe, dar pierzând apoi finala - în Franţa, ca şi anul acesta, la Saint- Denis din Paris, împotriva Barcelonei.

Miercuri seară, pe „Anfield Road” va fi al treilea meci dintre Liverpool si Villarreal în cupele europene, după duelul din semifinala Europa League 2016. Britanicii au câştigat cu 3-0 pe „Anfield”,după ce au pierdut 1-0 în Spania. Până acum, aşadar, factorul „teren propriu” a fost respectat, fiind decisiv. Va fi tot asa şi acum?

Puterea copleşitoare de acasă a englezilor sugerează că da, mai ales că Yellow Submarine nu a reuşit să găsească victoria în Insulă, în ultimele 8 meciuri oficiale disputate, bifând 5 înfrângeri şi 3 egaluri. Ultimul succes datează din august 2005, 2-1 pe terenul echipei Everton, în preliminariile Ligii Campionilor. Pariul că ambele vor înscrie are cota 2.05 la majoritatea agentiilor de pariuri

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici