Lionel Messi îl depăşeşte pe Cristiano Ronaldo stabilind un nou record

Jucătorul de 35 de ani l-a depăşit pe Ronaldo în clasamentul numărului de goluri marcate fără penalizare, după golul marcat pentru Paris Saint-Germain în victoria cu 1-0 în faţa lui Lyon, duminică.

1378 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi îl depăşeşte pe Cristiano Ronaldo stabilind un nou record

Lionel Messi îl depăşeşte pe Cristiano Ronaldo stabilind un nou record

Lionel Messi a doborât încă un record şi l-a depăşit pe Cristiano Ronaldo, devenind lider în clasamentul golurilor marcate din acţiune, din întreaga istorie a fotbalului.

Jucătorul de 35 de ani a marcat al şaselea său gol al sezonului, reuşind să înscrie pentru Paris Saint-Germain în victoria cu 1-0 în faţa celor de la Lyon, duminică, în Ligue 1, pentru a-i menţine pe parisieni în fruntea clasamentului şi pentru a lua un avans de două puncte faţă de Marseille.

Finalizarea sa, după doar cinci minute de joc, a dus la 672 numărul de goluri marcate din acţiune în cariera sa profesională, depăşind recordul precedent al lui Ronaldo, de 671, deşi a jucat cu 150 de meciuri mai puţin decât jucătorul de 37 de ani.

Ca urmare a faptului că Ronaldo nu participă în acest sezon în cea mai importantă competiţie de cluburi din fotbalul european, Messi a reuşit să devină primul jucător care a marcat în 18 campanii consecutive, după golul marcat împotriva lui Maccabi Haifa săptămâna trecută, care i-a permis să doboare un alt nou record, marcând în faţa a 39 de adversari diferiţi în Liga Campionilor.

Anterior, el era la egalitate cu Ronaldo la 38, dar acum l-a devansat pe rivalul său portughez, după ce a marcat în acea victorie cu 3-1 în Israel.

Ronaldo a reuşit să înscrie primul său gol al sezonului, din penalty în minutul 39, în recenta victorie cu 2-0 a lui United în faţa lui Sheriff Tiraspol, în Europa league. Messi, între timp, are deja şase goluri şi opt pase de gol în 11 meciuri.

Argentinianul a avut un început greu la PSG în sezonul trecut, dar totuşi a încheiat prima sa campanie în capitala Franţei cu un număr respectabil de 11 goluri şi 15 pase de gol în toate competiţiile, în timp ce Ronaldo, pe Old Trafford, a terminat 2021/22 cu 24 de goluri şi trei pase de gol.

Dar rolurile s-au inversat uşor în actuala campanie, Messi ajungând acum în sfârşit la viteză maximă în Ligue 1, în timp ce Ronaldo a făcut un pas înapoi la United, el fiind de mai multe ori rezervă sub comanda lui Ten Hag.

În întreaga lor carieră, Ronaldo conduce în topul golurilor marcate, după ce a găsit poarta de 699 de ori în 941 de meciuri în toate competiţiile pentru patru cluburi diferite, în timp ce Messi a marcat 688 de goluri în 822 de meciuri oficiale, în toate competiţiile pentru două cluburi - Barcelona şi PSG.

Pe plan internaţional, Ronaldo este cel mai bun marcator la echipa naţională din toate timpurile, cu 117 goluri în 189 de apariţii pentru Portugalia, în timp ce Messi este mult mai departe, cu 86 de goluri în 162 de apariţii pentru Argentina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici