Lionel Messi la Barcelona – argentinianul trebuie să accepte o reducere de 75% din ultimul salariu

Lionel Messi va trebui să accepte o reducere de 75% din ultimul său salariu de la Barcelona pentru a facilita o mutare înapoi pe Camp Nou, conform susrselor din presa sportivă spaniolă.

691 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi la Barcelona – argentinianul trebuie să accepte o reducere de 75% din ultimul salariu

Lionel Messi la Barcelona – argentinianul trebuie să accepte o reducere de 75% din ultimul salariu

Câştigătorul Cupei Mondiale din 2022 se îndreaptă spre un sfârşit dezamăgitor al perioadei sale la Paris Saint-Germain, deoarece nu îşi va reînnoi contractul cu gruparea din Ligue 1. Barcelona nu şi-a ascuns dorinţa de a-l readuce pe Messi, dar situaţia financiară reprezintă un obstacol major.

Potrivit publicaţie spaniole Sport, clubul catalan pregăteşte un contract pe doi ani în valoare de un sfert din ultimul salariu al lui Messi la club, care a fost de aproximativ 100 de milioane de euro brut în sezonul 2020-21. Mai mult, înţelegerea va avea şi o clauză care i-ar permite lui Messi să plece după un sezon cu un salariu brut de 25 de milioane de euro.

Potrivit Mundo Deportivo, Al Hilal i-a oferit jucătorului de 35 de ani suma uriaşă de 300 de milioane de dolari pe an pentru a juca în Saudi Pro League, adică de peste 10 ori mai mult decât îi oferă gruparea catalană. Mai mult, patronul lui Inter Miami, David Beckham, s-a întâlnit recent cu Messi la Paris pentru a-l convinge pe jucător să treacă oceanul în Statele Unite.

Conform GOAL, constrângerile financiare ale Barcelonei reprezintă un obstacol major în finalizarea tranzacţiei, iar rezolvarea lor nu face prea multe progrese. Clubul trebuie să reducă bugetul de salarii cu 200 de milioane de euro şi să aducă încă 100 de milioane de euro în taxe de transfer pentru a respecta reglementările de fair play financiar din La Liga. Aducerea lui Messi ar complica şi mai mult acest proces.

Messi va fi suspendat timp de două săptămâni, ceea ce îl face să rateze următoarele două meciuri ale lui PSG, împotriva lui Troyes şi Ajaccio, dar ar trebui să revină pentru meciul cu Auxerre din 21 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici