Liudmila Samsonova a câştigat la Berlin primul ei turneu WTA din carieră

Jucătoarea de tenis Liudmila Samsonova (106 WTA) a câştigat duminică primul turneu din carieră în circuitul WTA, după ce, venind din calificări, a învins-o în finala de la Berlin pe elveţianca Belinda Bencic, favorită numărul 5 şi ocupantă a locului 12 în clasamentul WTA.

226 afișări
Imaginea articolului Liudmila Samsonova a câştigat la Berlin primul ei turneu WTA din carieră

Samsonova (22 ani) s-a impus în 3 seturi, cu 1-6, 6-1, 6-3, după o oră şi 39 de minute, revenind după un prim set în care a fost dominată categoric şi în urma căruia favorita „hârtiei” părea că nu va avea probleme în a câştiga.

Jucătoarea rusă a făcut un set doi de excepţie, cedând un singur joc la 5-0 şi efalând situaţia la seturi.

În setul decisiv, Samsonova a făcut break chiar în debut, a salvat 3 mingi de rebreal la 4-3 şi a închis meciul cu încă un break.

Pentru sportiva rusă este primul titlu câştigat în circuitul profesionist, ea eliminând în drumul spre câştigarea trofeului sportive mai bine clasate precum Vondrousova, Kudermetova, keys şi chiar Azarenka.

Pentru performanţa ei, rusoaica va fi recompensată cu 55.300 euro şi 470 de puncte WTA, care o vor propulsa de luni în top 100, pentru prima dată în carieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici