Lucescu: Ar fi nedrept să dau un alt răspuns decât afirmativ în privinţa prelungirii contractului

Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a declarat, duminică, la Sport.ro, că ar fi nedrept să răspundă altfel decât afirmativ ofertei conducerii Federaţiei Române de Fotbal (FRF) de prelungire a contractului.

16 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Ar fi nedrept să dau un alt răspuns decât afirmativ în privinţa prelungirii contractului

Lucescu: Ar fi nedrept să dau un alt răspuns decât afirmativ în privinţa prelungirii contractului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Ar fi nedrept să dau un alt răspuns decât afirmativ, măcar pentru încrederea acordată şi pentru apreciere. Federaţia a înţeles că munca se face în timp. Dar astea sunt discuţii pe care le vom avea", a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu a refuzat să discute despre o eventuală revenire în lotul naţional a atacantului Fiorentinei, Adrian Mutu, în prezent suspendat. "Nu putem vorbi, pentru că Mutu este în stare de suspendare. Aveţi răbdare, s-a discutat mult prea mult pe această temă. Să joace, să intre, vom vedea ce va mai fi", a adăugat selecţionerul.

Lucescu a precizat că naţionalei României i-a lipsit în meciul cu Franţa curajul, o mai mare încredere. "Franţa are o echipa tehnică de o valoare foarte ridicată, trebuie să acceptăm faptul că există o mare diferenţă. Nasri a avut dreptate când a spus că el vine de la Arsenal şi nu are de ce să se teamă de România", a declarat tehnicianul.

Răzvan Lucescu a mai spus că pentru el nu a existat un caz Marica, fotbalistul despre care impresarul Victor Becali a declarat, joi, că i-ar fi mărturisit că este afectat "de atmosfera care i se creează la naţională" şi că mai bine nu ar mai veni la prima reprezentativă decât să se confrunte cu astfel de situaţii. "Pentru mine Marica nu a fost un caz. O echipă este formată de 23 de jucători, care beneficiază de încredere. Niciun jucător nu are contract cu echipa naţională să joace 90 de minute. Eu am responsabilitatea alcătuirii unui prim 11. Fabregas sau alţi jucători de valoare au intrat pe teren la Cupa Mondială din postura de rezervă şi au dat totul. Asa se comportă un jucător profesionist", a explicat el.

Lucescu a manţionat că nu are ce să îşi reproşeze: "Dacă aveam jucători care să joace la Chelsea sau Real, poate aveam remuşcări. Din păcate, jucătorii noştri care pleacă în afară au mari dificultăţi".

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, sâmbătă, pe Stade de France, cu scorul de 2-0 (0-0), de selecţionata Franţei, într-un meci contând pentru etapa a III-a a grupei D a preliminariilor Campionatului European din 2012.

Duminică, la revenirea în România, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca selecţionerului Răzvan Lucescu i s-a făcut o ofertă de prelungire a contractului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici