Lucescu: Meciul cu Italia trebuie tratat cu seriozitate

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, marţi, că la partida dintre naţionalele sub 23 de ani ale României şi Italiei vor veni mulţi impresari şi de aceea jucătorii români trebuie să trateze meciul cu maximă seriozitate.

14 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Meciul cu Italia trebuie tratat cu seriozitate

Lucescu: Meciul cu Italia trebuie tratat cu seriozitate (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Despre adversarii de miercuri nu ştim prea multe. Sunt jucători din serie C1, cu o categorie de vârstă de 20 de ani, care vor fi urmăriţi de reprezentanţi ai cluburilor din prima şi a doua ligă italiană. Cred că politica celor din Italia este aceea de a propune pentru ligile superioare jucători de perspectivă. Cred că oricum nu ar fi fost spectatori la meciul cu Italia, chiar dacă rezultatul meciului cu Israel ar fi fost altul. Probabil că şi vremea e de vină, nu e nicio competiţie oficială şi de aceea nu vor fi. Acest joc trebuie tratat cu maximă seriozitate, pentru că vor fi trimişi ai cluburilor, manageri şi impresari", a spus Lucescu.

Aş fi vrut să fie prezenţi şi Deac şi Stancu

"Aş fi vrut să fie prezenţi şi Deac şi Stancu pentru a vedea cum se lucrează la echipa naţională. Deac se anunţă un jucător de perspectivă. E devreme să vorbim despre el ca un titular indiscutabil la echipa naţională, va trebui să lupte. A arătat un tupeu pozitiv şi un spirit corect. Sepsi poate fi o soluţie de viitor şi îşi poate câştiga locul în acest lot", a completat Lucescu.

Ne interesează să dăm mai multor jucători posibilitatea de a avea meciuri internaţionale

"E un lot sub 23 de ani. S-a format cu scopul de a se participa la o anumită competiţie. Pe noi ne interesează să dăm mai multor jucători posibilitatea de a avea meciuri internaţionale. Există lotul A, există lotul de tineret şi acum acest lot sub 23 de ani şi vrem ca aceşti jucători să se întâlnească cu experienţa meciurilor internaţionale, pentru că de fiecare dată când joci la echipa naţională există o stare specială, iar prin prezenţa aici capătă o experienţă diferită faţă de cea din campionat. Jucătorii se pot dezvolta şi cred că vor atrage atenţia cluburilor. Din aceste meciuri există posibilitatea ca unul sau altul să ajungă şi la echipa naţională. Unii dintre jucători au evoluat la tineret, alţii nu au evoluat, dar se propun şi jucători interesanţi precum Patriche şi Olariu, care evoluează în liga secundă. Depinde doar de ei să aibă o carieră frumoasă. Acest lot B nu s-a creat doar pentru 2010 şi 2011. Acest lot trebuie să existe, cu cât avem mai mulţi jucători care pot evolua în meciuri internaţionale, cu atât mai bine, iar aria de selecţie poate creşte", a adăugat Lucescu.

Răzvan Lucescu a precizat că nu i-a convocat pe jucătorii Universităţii Craiova, Valerică Găman şi Mihai Costea, deoarece aceştia au evoluat în partida de luni, contra formaţiei Pandurii Târgu Jiu, în timp ce Alexandru Ioniţă (Rapid) şi Andrei Ionescu (Politehnica Iaşi) au fost chemaţi din lipsă de soluţii pe respectivele posturi.

"Găman a fost la lotul mare, a fost pe bancă, dar nu a intrat pe teren. În plus a avut meci aseară, un meci de luptă mare pentru rămânerea în prima divizie. Mihai Costea face parte din lotul de tineret. Andrei Ionescu a fost convocat pentru că nu am avut soluţii. Ioniţă a fost chemat pentru că jucăm în Giuleşti şi suntem în criză de atacanţi. Nu am nicio problemă cu absolut nimeni. Fiecare trebuie să arate pe teren că merită să vină şi va veni. Ideea mea e foarte clară: când văd jucătorul respectiv că saltă echipa, atunci va fi aici", a subliniat Lucescu.

Întrebat care au fost motivele care au stat la baza convocării fundaşului stelist Alexandru Tudose, criticat de mai multe ori de patronul Gigi Becali, Lucescu a răspuns: "Lotul acesta a fost convocat înaintea meciului de duminică dintre Steaua şi Unirea Urziceni. Tudose făcea parte din lotul de tineret, asta este selecţia la acest nivel şi am încercat să nu ne atingem de lotul de tineret de la sub 21 de ani, pentru a avea cât mai mulţi jucători care să aibă meciuri internaţionale".

Echipa Under 23 a României va disputa, miercuri, cu începere de la ora 14.00, pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, un meci contând pentru grupa A a "International Challenge Trophy". Partida va fi transmisă de către TVR 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici