Lumea a dat buluc la primul Mare Şlem al anului: număr record de spectatori la Australian Open

Ediţia din 2023 a Australian Open a stabilit un record de asistenţă la turneele de Grand Slam: peste 900.000 de spectatori au fost în tribune la meciurile de tenis care s-au desfăşurat timp de trei săptămâni.

109 afișări
Imaginea articolului Lumea a dat buluc la primul Mare Şlem al anului: număr record de spectatori la Australian Open

Lumea a dat buluc la primul Mare Şlem al anului: număr record de spectatori la Australian Open

Potrivit organizatorilor citaţi de Reuters, un număr record de 839.192 de fani s-au adunat la Melbourne Park în perioada 16-29 ianuarie pentru primul turneu din ultimii doi ani fără restricţiile COVID-19. De asemenea, peste 60.000 de persoane au urmărit calificările de la Melbourne, ceea ce a dus totalul la 902.312. Precedentul record era de 812.174 de spectatori şi a fost stabilit în ianuarie 2020.

Cifrele depăşesc cu mult asistenţa înregistrată la celelalte turnee de Grand Slam. 515.164 au fost Wimbledon, 613.500 au asistat la meciurile de la Roland Garros şi 776.120 au mers la US Open.

De asemenea, tunreul din acest an a depăşit recordul de asistenţă într-o singură zi, cu 94.854 de fani în tribune pe 21 ianuarie. Recordul anterior a fost de 93.709 de spectatori în anul 2020.

Novak Djokovic l-a învins duminică pe Stefanos Tsitsipas pentru a câştiga al 10-lea titlu la Australian Open. În competiţia feminină, Aryna Sabalena a câştigat primul său titlu de Grand Slam, cu victoria obţinută în faţa Elenei Rybakina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici