Lupescu: Finala Cupei României s-a ridicat la nivelul unui joc de Liga Campionilor

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat că ultimul act al Cupei României, în care CFR Cluj a învins, cu scorul de 5-4 (0-0) după penaltiuri, pe FC Vaslui, s-a ridicat la nivelul unui joc de Liga Campionilor.

29 afișări
Imaginea articolului Lupescu: Finala Cupei României s-a ridicat la nivelul unui joc de Liga Campionilor

Lupescu: Finala Cupei României s-a ridicat la nivelul unui joc de Liga Campionilor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Cred că FC Vaslui şi-a dorit mai mult victoria, au avut ocazii mai clare, dar jocul a fost influenţat de terenul greu. Din punct de vedere tactic pot spune că acest meci s-a ridicat la nivelul unui de Liga Campionilor", a precizat Lupescu.

Legat de incidentul dinaintea executării loviturilor de departajare, în care vasluienii au contestat poarta la care s-a decis să fie executate aceste penaltiuri, oficialul FRF a precizat: "Le doresc vasluienilor să ajungă în finala Europa League şi să vadă că la fel se procedează şi acolo, televiziunile stabilesc poarta la care se bat penaltiurile".

După cele 120 de minute regulamentare, arbitrul a tras la sorţi echipa care va executa prima loviturile de departajare, drept ce a revenit formaţiei vasluiene, şi a indicat că poarta unde vor fi transformate penaltiurile va fi cea din dreptul fanilor clujeni.

Lupescu a adăugat că gruparea CFR Cluj, câştigătoarea eventului în acest sezon, va trebui să se întărească pentru participarea în sezonul următor al Ligii Campionilor. "CFR Cluj trebuie să se întăreasc pentru meciurile din Liga Campionilor. Anul trecut, echipele româneşti au rămas datoare în Europa, cu excepţia Urziceniului, dar anul acest sperăm la mai mult", a spus Lupescu.

Campioana României, CFR Cluj, a câştigat trofeul Cupei României pentru al treilea an consecutiv şi al doilea event în trei ani, după ce a învins, miercuri, în finala competiţiei, disputată la Iaşi, formaţia FC Vaslui, cu scorul de 5-4, după executarea loviturilor de departajare.

Pentru adjudecarea acestui trofeu, CFR Cluj a primit un cec în valoare de 265.500 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici