Madrid, eliminat din cursa pentru desemnarea oraşului ce va găzdui JO-2020

Oraşul Madrid a fost eliminat, sâmbătă seară, din cursa pentru obţinerea organizării Jocurilor Olimpice de vară din 2020, în cadrul reuniunii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), de la Buenos Aires, finalistele fiind Tokyo şi Istanbul.

224 afișări
Imaginea articolului Madrid, eliminat din cursa pentru desemnarea oraşului ce va găzdui JO-2020

Un tânăr din Madrid, strângând la piept steagul Spaniei, reacţionează la vestea că oraşul său nu va găzdui Jocurile Olimpice din 2020 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tokyo a ajuns finalistă imediat după primul tur al alegerilor, iar pentru departajarea oraşelor Istanbul şi Madrid, care au obţinut iniţial acelaşi număr de voturi, a fost necesar al doilea tur de scrutin.

Cu 49 de voturi din 94 exprimate, oraşul Istanbul a ajuns în ultimul tur al alegerilor, în detrimentul capitalei Spaniei.

Oraşul Madrid a candidat şi pentru găzduirea JO din 2012 şi 2016, pierzând şi atunci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici