Mai multe agenţii anti-doping din lume vor solicita eliminarea Rusiei de la Jocurile Olimpice

Mai multe agenţii anti-doping din întreaga lume, printre care şi cea a Statelor Unite ale Americii, vor solicita eliminarea delegaţiei din Rusia de la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, din cauza numeroaselor cazuri de dopaj care au avut loc în această ţară, informează New York Times.

26080 afișări
Imaginea articolului Mai multe agenţii anti-doping din lume vor solicita eliminarea Rusiei de la Jocurile Olimpice

Mai multe agenţii anti-doping din lume vor solicita eliminarea Rusiei de la Jocurile Olimpice

Astfel, aproximativ 10 organizaţii naţionale, inclusiv cele din Statele Unite ale Americii, Germania, Spania, Japonia, Elveţia şi Canada, dar şi 20 de grupuri de sportivi olimpici din întreaga lume se pregătesc să solicite, cel mai probabil luni, ca întreaga delegaţie din Rusia să fie eliminată de la Jocurile Olimpice de vară.

Zeci de atleţi ruşi, inclusiv 15 medaliaţi, care au participat în 2014 la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci au făcut parte dintr-un program de dopaj de stat pus la punct pentru a asigura dominaţia sportivilor ruşi, precizează New York Times.

Oficialii ruşi au respins însă acuzaţiile care li s-au adus şi au afirmat că, de fapt, ar fi vorba de o conspiraţie la nivel mondial menită să defăimeze Rusia.

La Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, programate în perioada 5-21 august, delegaţia Rusiei ar urma să fie formată din 339 de sportivi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici