Managerul lui Beckenbauer spune că FIFA a ridicat suspendarea germanului

Managerul lui Franz Beckenbauer, Marcus Hofl, a anunţat, vineri, că FIFA a ridicat suspendarea de 90 de zile dictată la 13 iunie de Comisia de Etică al forului în cazul germanului.

78 afișări
Imaginea articolului Managerul lui Beckenbauer spune că FIFA a ridicat suspendarea germanului

Franz Beckenbauer (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Beckenbauer a fost suspendat 90 de zile din orice activitate legată de fotbal se pare din cauza necooperării în ancheta cu privire la ediţiile din 2018 şi 2022 ale Cupei Mondiale. El a răspuns săptămâna trecută întrebărilor Comisiei de Etică, după ce iniţial a refuzat să facă acest lucru, acuzând limbajul în engleză prea dificil, informează L'Equipe.

"Firma care îl manageriază pe Franz Beckenbauer consideră în continuare că suspendarea provizorie nu era justificată. Totuşi, privind în urmă, ar fi fost mai bine dacă Franz Beckenbauer ar fi răspuns mai devreme întrebărilor Comisiei de Etică a FIFA", a precizat Marcus Hofl într-un comunicat.

La rândul său, Beckenbauer a declarat că a subestimat acest caz: "Am subestimat acest caz, în special pentru că de obicei de aceste chestiuni administrative se ocupă managerii mei".

Într-un interviu acordat cotidianului Bild după ce a fost suspendat, Beckenbauer a declarat că nu are nimic de ascuns în ceea ce priveşte bănuielile de corupţie legate de CM din 2018 şi din 2022. "Eram pregătit să răspund la toate întrebările pertinente, dar mi le-au trimis într-o engleză pe care nu reuşeam să o înţeleg. Am cerut politicos ca discuţia să aibă loc în germană şi m-au refuzat", a afirmat fostul fotbalist.

Aceste acuzaţii de corupţie vizează ediţiile din 2018 şi 2022 ale Cupei Mondiale şi sunt obiectul unei anchete condusă de preşedintele camerei de instrucţie a comisiei etice, Michael J. Garcia, fost procuror federal la New York. Acesta din urmă a cerut suspendarea lui Beckenbauer, care era membru în comitetul executiv al FIFA în momentul votului în 2010 pentru atribuirea CM-2018 şi 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici