Marca: Federaţia spaniolă vrea ca Del Bosque să rămână la naţională până la finalul Euro-2016

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) vrea ca selecţionerul Vicente del Bosque să rămână la conducerea naţionalei până la finalul Campionatului European din 2016, informează cotidianul Marca.

78 afișări
Imaginea articolului Marca: Federaţia spaniolă vrea ca Del Bosque să rămână la naţională până la finalul Euro-2016

Vicente Del Bosque (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, Del Bosque a discutat cu secretarul general al FREF, Jorge Perez, după meciul cu Chile de la Cupa Mondială. Acesta i-a spus tehnicianului că în niciun caz nu i se va accepta o eventuală demisie. "Dacă Vicente insistă să plece, eu voi insista şi mai mult pentru ca el să rămână. Nu sunt mai multe de spus", a afirmat Perez.

Marca menţionează că oficialii federaţiei i-au spus lui Del Bosque dinaintea turneului final al CM că indiferent ce se întâmplă în Brazilia el va rămâne la conducerea echipei Spaniei cel puţin până la Campionatul European din 2016. "Nu s-a schimbat nimic. De aceea RFEF nu a avut şi nu are niciun plan B de urgenţă. Viitorul era şi este Del Bosque sau Del Bosque. (...) Cei de la RFEF sunt convinşi că Del Bosque nu va pleca. Contrariul ar fi o surpriză şi o problemă foarte mare. I-ar obliga să găsească un antrenor cu două luni înainte de primul meci din preliminarii. O situaţie critică", scrie jurnalul spaniol.

Vicente del Bosque a declarat, vineri, că este dispus să renunţe la funcţia de selecţioner dacă este "o piedică" pentru fotbalul spaniol, însă a precizat că acum nu este momentul pentru a discuta despre viitorul său.

Formaţia Spaniei, campioana mondială en-titre şi dubla deţinătoare a titlului european, a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Brazilia, după a doua înfrângere consecutivă în grupa B. Spania a fost învinsă în primul meci de Olanda, scor 5-1, iar miercuri a pierdut şi partida cu naţionala statului Chile, scor 0-2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici