Marele Premiu al Bahrainului a fost anulat

Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Brahrainului au anunţat, joi, că renunţă în acest sezon la organizarea cursei, amânată în luna februarie din cauza problemelor politice din zonă şi reintrodusă apoi în calendarul CM-2011, pentru 30 octombrie.

252 afișări
Imaginea articolului Marele Premiu al Bahrainului a fost anulat

Marele Premiu al Bahrainului a fost anulat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Deşi am fi fost încântaţi să găzduim Grand Prix-ul la 30 octombrie, în conformitate cu dezicia luată de Consiliul Mondial al FIA, a devenit clar că nu este poate. Vrem ca rolul nostru în Formula 1 să continue să fie pozitiv şi constructiv, aşa cum a fost mereu. În interesul sportului, noi nu vom continua demersul de reprogramare a cursei în acest sezon. Sperăm să primim echipele, piloţii şi fanii din nou în Bahrain, în anul viitor", a declarat Zayed R. Alzayani, responsabil al Circuitului internaţional din Bahrain.

Programat la 13 martie, Marele Premiu al Bahrainului a fost amânat la sfârşitul lunii februarie din cauza manifestaţiilor antiguvernamentale din regiune. Şapte persoane au fost ucise şi alţi zeci de oameni răniţi de forţele de ordine din Bahrain, iar sute de manifestanţi au fost arestaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici